Samen werken we aan een toekomstbestendig Hart van Brabant, waarin we onze energie duurzaam opwekken en waarin we overlast door klimaatverandering beperken. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle inwoners en gebruikers. Bovendien hebben de veranderingen invloed op onze woon-, werk- en leefomgeving. Iedereen moet daarom mee kunnen denken en doen. 

Daarom organiseren we verschillende activiteiten waarin we met iedereen in gesprek gaan over de plannen uit de concept-REKS. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol.

REKS internetconsultatie 2

Online vragenlijst

In de concept-REKS zijn de kaders van de energie- en klimaatstrategie geschetst. Nu die grote lijnen bekend zijn, krijgen alle inwoners in de regio de gelegenheid om te reageren op de plannen en actief mee te denken. Dat kan via de online enquête op hetpon.nl/REKS-HVB. Je kunt de vragenlijst tot 2 november invullen. De uitkomsten van het onderzoek worden meegenomen in het definitieve REKS-bod, dat in het voorjaar van 2021 klaar is.

 

Online bijeenkomsten

Omdat het in verband met de coronarichtlijnen lastig is om fysiek samen te komen, organiseren we een groot aantal online bijeenkomsten. Een deel van die bijeenkomsten gaat over de REKS in zijn algemeenheid, maar we organiseren ook avonden waarin we in gesprek gaan over de lokale gevolgen van de REKS. 

Algemene REKS-informatieavonden

Tijdens de algemene REKS-bijeenkomsten vertellen we je meer over wat de REKS is, welke plannen er in het concept-bod staan en hoe de planning er uitziet. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen over de REKS. 

 Bijeenkomst Datum en tijd Informatie en aanmelden 
 REKS in detail: zonne-energie in Hart van Brabant  5 november, 19.30 uur  Aanmelden
 REKS in detail: windenergie in Hart van Brabant  19 november, 19.30 uur  Aanmelden
 REKS in detail: duurzaam verwarmen van onze gebouwen  3 december, 19.30 uur  Aanmelden
 REKS in detail: meedenken, -doen en -profiteren (burgerparticipatie)  17 december, 19.30 uur  Aanmelden

 

Lokale REKS-dialoogsessies

Naast algemene REKS-bijeenkomsten waarin de verschillende thema's uit de REKS aan bod komen, organiseren we ook lokale bijeenkomsten. Hierin staan de gevolgen van de REKS-plannen voor de specifieke gemeenten in Hart van Brabant centraal. Wil je meer weten over wat de REKS betekent voor jouw directe omgeving of wil je meedenken over de energie- en klimaattransitie in jouw gemeente? Meld je dan aan voor de lokale REKS-bijeenkomst.

Bijeenkomst  Datum en tijd  Informatie en aanmelden 
 Dongen  24 november, 19.30 uur  Aanmelden
 Gilze en Rijen  Datum volgt  Informatie volgt
 Goirle  11 november, 19.30 uur  Aanmelden
 Heusden  Datum volgt  Informatie volgt
 Hilvarenbeek  Datum volgt  Informatie volgt
 Loon op Zand  2 december, 19.30 uur  Aanmelden
 Oisterwijk  25 november, 19.30 uur  Aanmelden
 Tilburg  Datum volgt  Informatie volgt
 Waalwijk  Datum volgt  Informatie volgt

 

REKS-safari's

Onze woon-, werk- en leefomgeving gaat veranderen. Zo plaatsen we de komende jaren windmolens en zonneparken om duurzame energie op te wekken. Ook passen we onze omgeving aan het veranderende klimaat aan, om zo de overlast te beperken. Dat gebeurt op verschillende plekken in Hart van Brabant. Tijdens de REKS-safari's bezoeken we die locaties voor een wandeling door de natuur en vertellen we je over de bijzondere omgeving.

Vanwege de RIVM-richtlijnen is het aantal mensen dat mee kan wandelen beperkt. 

 Locatie Datum en tijd Informatie en aanmelden 
 Hub De Baars Datum volgt  Informatie volgt
 Hub Spinder Datum volgt  Informatie volgt