Kernagenda

Kernagenda voor op pagina

De 11 gemeenten in Regio Hart van Brabant werken nauw met elkaar samen. Op welke onderwerpen en in welke samenstelling? Dat staat omschreven in de kernagenda en in de keuzeagenda. Beide agenda's lopen van 2023 tot 2027.

  • Op de kernagenda staan de regionale ambities die we in Hart van Brabant gezamenlijk oppakken en uitwerken. Alle gemeenten werken en betalen mee aan de uitvoering van deze kernagenda. 
  • Op de keuzeagenda staan onderwerpen met een regionale dimensie die een aantal - dus niet alle - regiogemeenten samen oppakken. Deze onderwerpen liggen ook op de tafel(s) van Hart van Brabant. De deelnemende gemeenten/partijen voeren ze zelf uit en delen onderling de kosten en verantwoording.
Overgangsjaar

Het jaar 2022 is een overgangsjaar: we stellen voor de eerste keer een kernagenda en een keuzeagenda op. Dat gebeurt samen met de nieuw ingestelde regionale adviescommissie én de nieuwe bestuurders die na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart aantreden.

Planning

De planning is als volgt (zie ook tijdbalk hieronder): vóór de zomer ontvangen de portefeuillehouders en het algemeen bestuur een eerste concept van beide agenda's. Ná de zomer legt het algemeen bestuur een definitief concept voor aan de gemeenteraden voor zienswijzen. Tijdens de Hart van Brabant van 7 december 2022 stelt het algemeen bestuur de definitieve kernagenda 2023-2027 en definitieve keuzeagenda 2023-2027 vast.

Tijdslijn kernagenda

Contact

Meer weten over de kernagenda? Neem  contact op met programmadirecteur Frank van Mil, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 1151 4816.

Nieuwsberichten

Juli 2022: van lokaal naar regionaal

Input voor de kernagenda zijn onder andere de lokale bestuursakkoorden en dat was dan ook grotendeels het onderwerp van gesprek bij de radenavond.

Januari 2022:
GR 2022

Het governancetraject is afgerond: de 11 gemeenten, waaronder ook Alpen-Chaam en Baarle-Nassau, in onze regio zijn de gemeenschappelijke regeling (GR) Regio Hart van Brabant aangegaan. Wat is er precies afgesproken? Download de GR >

Eind december 2021: instemming

Alle gemeenteraden in onze regio hebben ingestemd met de voorgestelde wijzigingen van de gemeenschappelijke regeling (GR) Regio Hart van Brabant.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.