
Doelmatig waterbeheer
Schoon drinkwater uit de kraan lijkt vanzelfsprekend, ook als het warm is en langere tijd niet regent. Regen- en afvalwater verdwijnt ‘vanzelf’ in het riool en wordt onder de grond en achter de schermen afgevoerd en gezuiverd. En ook bij hoosbuien blijven onze voeten droog. Het veranderende klimaat heeft echter gevolgen voor hoe wij om moeten gaan met drink-, regen- en afvalwater. Zo krijgen we te maken met langere perioden van droogte en een dalend grondwaterpeil, maar ook van meer en heviger hoosbuien.
Achter de schermen werken verschillende organisaties los van elkaar én samen daarom keihard aan goed waterbeheer, zodat we verzekerd zijn van droge voeten en schoon drinkwater. Dat samenwerken gebeurt onder andere binnen de werkeenheid Doelmatig Waterbeheer Hart van Brabant.
Doelmatig, efficiënt en effectief waterbeheer
De werkeenheid Doelmatig Waterbeheer Hart van Brabant is een regionaal samenwerkingsverband tussen acht gemeenten (Tilburg, Waalwijk, Loon op Zand, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk), drinkwatermaatschappij Brabant Water en waterschappen De Dommel en Brabantse Delta. De betrokken organisaties in dit samenwerkingsverband zijn bestuurlijk en ambtelijk vertegenwoordigd.
De samenwerkingspartners streven naar doelmatig waterbeheer, gericht kosten besparen, het vergroten van kwaliteit en verkleinen van personele kwetsbaarheid op gebied van riolering- en waterbeheer. Dit is belangrijk, omdat een goed werkende waterketen cruciaal is voor de inwoners en ondernemers in Hart van Brabant, maar ook voor natuurbeheer.
Meer informatie
Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de programmamanager fysiek domein.