Terugblik energie- en klimaatsafari

02 juni 2022

Hoe groot is een windmolen nou echt? Hoeveel zonnepanelen kunnen er op een afvalberg? Hoe maak je energie uit rioolslib? En hoeveel ruimte is er op een energiepark voor natuur en biodiversiteit? Tijdens de zonnige eerste Energie – en Klimaatsafari op 15 mei 2022 kregen jong en oud hier antwoord op.

Met de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) werken we samen aan een duurzaam en klimaatbestendig Brabant. Maar hoe kan dit hand in hand gaan met onze vertrouwde, mooie Brabantse landschap? Die vraag stond centraal bij de Energie- en Klimaatsafari. 

Op de terreinen van afvalverwerker Attero was te zien hoe het toekomstige energielandschap met behoud van biodiversiteit eruit ziet. Zo was er een bustour de afvalberg op en konden bezoekers een kijkje nemen in een windturbine of een blik werpen achter de schermen van het waterzuiveringsstation. Voor kinderen organiseerde het Ontdekstation speciale energieworkshops, zoals ‘maak je eigen lampje op zonne-energie’. 

Van de Energie- en Klimaatsafari is ook een sfeervideo gemaakt: 

Partners van de safari

Aan de Energie- en Klimaatsafari is samengewerkt door de Provincie Noord-Brabant, gemeente Tilburg, Waterschap De Dommel, Landschapspark Pauwels, Attero, Natuurmonumenten, de Brabantse Milieufederatie en Burgerwindpark De Spinder.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Iris Slagboom, procesondersteuner REKS, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of kijk voor meet informatie over de REKS op www.regio-hartvanbrabant.nl/REKS >

 
© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.