Frank van Mil is per 1 juni de programmadirecteur van Regio Hart van Brabant. “Mijn ding? Voortdurend op zoek naar het goede gesprek.” Alvast een korte kennismaking met de opvolger van Miriam Oosterwijk.

We starten in regio Hart van Brabant een pilot met de JIM-aanpak. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor. Jongeren met problemen kiezen zelf hun eigen mentor, met de bedoeling dat de hulpverlening aansluit op iemand eigen netwerk. Dat voorkomt dat een jongere uit huis wordt geplaatst en misschien wel dakloos raakt.

De provincie Noord-Brabant is gestart met een nieuwe verkeersveiligheidscampagne met als titel 'Jouw actie telt'.

De datum waarop je een ondernemer kunt nomineren voor de BOV-Trofee, is een weekje opgeschoven: van 4 april naar 9 april. Wie is de beste ondernemer 'van betekenis'?

Loon op Zand mag zichzelf de trotse winnaar noemen van de titel Wandelgemeente van het Jaar 2021! De gemeente nam het op tegen Roerdalen en Landerd. Tot en met 19 maart konden publieksstemmen worden uitgebracht via tevoetonline.nl. Daarna was het aan de vakjury om te bepalen wie in 2021 mag worden gekroond tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’. De vakjury volgde de publiekswinnaar en zo werd Loon op Zand de titelhouder van 2021.

Wie is de mooiste van het land? Regionaal Buro voor Toerisme (RBT) De Langstraat weet het antwoord wel. Het bureau roept eenieder op om deel te nemen aan de ANWB-verkiezing en zijn/haar stem uit te brengen op vestingstad Heusden.

Drie projecten uit de Brabantse proeftuin dementie zijn overgeplant naar de Dementietuin van het Zorgnetwerk Midden-Brabant. Groen & Grijs, Bouwen aan Vertrouwen en de Technokoffer zijn daar structureel geworteld.

Op 4 maart hebben de bestuurders in de regio Hart van Brabant de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) op regioniveau vastgesteld. Als de gemeenteraden, de provincie en de waterschappen akkoord gaan, gaat de REKS na 1 juli richting het Rijk.

Vandaag verschijnt het onderzoeksrapport over de toekomst van de samenwerking in de regio Hart van Brabant (HvB). De conclusie luidt dat de regio grote ambities heeft en voor grote uitdagingen staat. Over de samenwerking overheerst tevredenheid, maar er is nog ruimte voor verbetering in het aanbrengen van een betere balans. 

In Hart van Brabant werken we aan een Regionale Energie- en Klimaatstrategie, en de komende maanden worden de plannen daaruit voorgelegd aan de gemeenteraden, Provinciale Staten en de Algemene Besturen van de waterschappen. Om hen hierop voor te bereiden, stond de online regionale radenavond van 10 februari volledig in het teken van dit REKS-bod.