Bioboerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek en Urban Jazz uit Oisterwijk zijn de winnaars van de Hoos & Hitte Contest 2019. ’t Schop gaat er vandoor met de praktijkprijs voor hun Klimaatalarm: een creatief blotevoetenpad mét app. De Klimaatpiramide van Urban Jazz wint de innovatieprijs voor hun interactieve speeltoestel dat weerextremen zichtbaar maakt.

Zoek jij een uitdagende parttimebaan met veel verantwoordelijkheid in Tilburg en omgeving? Vind jij het leuk om jezelf bezig te houden met marketing- en communicatieactiviteiten en zet jij jezelf graag in voor een initiatief dat ten goede komt aan de arbeidsmarkt in onze regio? Dan zijn wij op zoek naar jou. Voor het OndernemersAkkoord zoeken wij een enthousiaste duizendpoot, die het leuk vindt om in grote mate van zelfstandigheid ons initiatief verder uit te bouwen. 

Bewaar een tas voor je boodschappen in je voorraadkast. Ieder keer als je naar de winkel gaat, zie je wat je al in huis hebt en koop je niet teveel. Zo verspil je minder voedsel en voorkom je onnodig afval. In het kader van de campagne ‘GFT, wat doe jij ermee?’ delen de gemeenten in de regio Hart van Brabant tips hoe je makkelijker je GFT kan scheiden en afval kan voorkomen.

In samenwerking met het Sociaal Innovatie Centrum Arbeid (SIC) van Fontys Hogeschool voor HRM & Psychologie heeft Leren en Werken Midden-Brabant een hr-loket opgezet. Zowel mkb-ondernemers als hr-professionals kunnen aankloppen bij het loket voor ondersteuning en informatie.

Zowel De Efteling als Safaripark Beekse Bergen zijn de week in de prijzen gevallen bij de Diamond Theme Park Awards. Dit is een jaarlijkse verkiezing over attractieparken om Nederlandse en Belgische parken in de kijker te zetten, maar waarbij ook andere parken uit Europa worden meegenomen. Met groots resultaat voor onze regio dus!

Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk gaan de zorg en ondersteuning voor huishoudens met complexe problemen over een andere boeg gooien. Per april starten de negen Hart van Brabantgemeenten het Maatpact om deze huishoudens snel en daadkrachtig te helpen.

Gebruik gedurende de dag een bakje op het aanrecht voor je GFT-afval. Dat voorkomt dat je je GFT in de prullenbak gooit en dan hoef je niet voor iedere bananenschil naar buiten in dit natte en winderige voorjaarsweer. Zo maak je GFT scheiden makkelijker voor jezelf. In het kader van de campagne ‘GFT, wat doe jij ermee?’ delen de gemeenten in de regio Hart van Brabant tips hoe je makkelijker je GFT kan scheiden en afval kan voorkomen.

Onderwerp van gesprek bij de radenavond op dinsdag 5 februari zijn de regionale energiestrategie en de de integrale gebiedsopgave A58-zone. Over het eerste onderwerp verscheen vandaag ook een mooi interview met wethouder Gerard Bruijniks in het Brabants Dagblad. "De energie­stra­te­gie is komende jaren rode draad in alle gemeenten".

In totaal 92 zorgaanbieders zijn gecontracteerd om vanaf 1 april a.s. uitvoering te geven aan de Wmo-begeleiding in Regio Hart van Brabant. De zeven deelnemende gemeenten – Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden en Tilburg – hebben daartoe het afgelopen jaar een uitgebreid aanbestedingstraject doorlopen. De eerste contracten zijn inmiddels ondertekend.

Op dinsdag 29 januari vond de lunchbijeenkomst 'Geweld hoort nergens thuis' plaats in het gemeentehuis van Rijen. Deze bijeenkomst werd georganiseerd voor medewerkers van de gemeenten Gilze en Rijen, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau naar aanleiding van de Week tegen Kindermishandeling.