De grote evenementen die binnenkort plaatsvinden in de Spoorzone, hebben consequenties voor het parkeren op het parkeerterrein (P2) - tussen Hall of Fame, Station88 en Smederij - van Station88. Zowel voor jezelf als voor bezoek. We sommen de alternatieve parkeerplekken op voor de data dat dit aan de orde is.

De regionale Taskforce kindermishandeling ziet veel kansen en raakvlakken in het landelijke actieprogramma, dat recentelijk gepresenteerd werd door minister De Jonge (VWS) en minister Dekker (Rechtsbescherming), samen met Annemarie Penn-te Strake (namens de VNG).

De Midden-Brabantse gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk hebben de handen in één geslagen als eerste dementievriendelijke regio in Brabant.

jeugdzorg

Laten we een bouwmarkt organiseren, waarin we aan de slag gaan met de bouwstenen van de Koers Samen met de Jeugd’. Dat was begin van dit jaar het idee van een aantal ambassadeurs om invulling te geven aan de Koers. Op 17 april 2018 was het dan zover: de bouwmarkt Samen met de Jeugd. Een markt om mede-ambassadeurs te ontmoeten én om concreet aan de bouwstenen van de koers te werken.

De inzet om te komen tot een jeugdwerkloosheidsvrije regio heeft twee mooie opstekers gekregen: het Jongerenpunt Midden-Brabant, verantwoordelijk voor het vinden en begeleiden van kwetsbare jongeren ‘buiten beeld’, won de Bonk voor het Merk van het Jaar. Even daarvoor viel ook Buro Werktuig in de prijzen. Zij kregen een Bonk in de categorie ‘marketingcommunicatie/ reclame’.

De regio heeft er sinds 5 april een nieuwe werkplaats bij, en wel een heel bijzondere: de Geheugenwerkplaats. Dit is een informeel ontmoetingspunt in Loon op Zand voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie.

Een bungalowpark tussen de wilde dieren met 39 luxe lodges, safaritenten of boomhutten. Op woensdag 18 april opende Safaripark Beekse Bergen het Safari Resort. Daarmee krijgt de leisure in onze regio opnieuw een grote impuls.

Uit onderzoek van de aan Regio Hart van Brabant en Midpoint Brabant gelieerde stichting MOED blijkt dat als de A58 ingezet wordt als “Brabantse Energiecorridor”, deze kan voorzien in 13,1% van de energiebehoefte naar warmte en elektriciteit van de gehele provincie Noord-Brabant.

Er komt budget beschikbaar om de Hilvarenbeekse aanpak van vrijkomende agrarische bebouwingen (VAB's) regionaal op te pakken.

De eerstvolgende ontwikkeldag ruimte en mobiliteit is op woensdag 20 juni 2018. Dan staat onder meer de nieuwe mobiliteitsaanpak Hart van Brabant op de agenda.