Boeren, bakkers en brouwers in de regio Hart van Brabant maken de lekkerste en de mooiste producten, iedere dag weer. Producten die lokaal, vers én ambachtelijk zijn gemaakt. Streekproducten dus. Op die streekproducten en hun makers zijn we trots! Daarom hebben we er een boek van gemaakt.

Wat doen de aanbieders van het Kennisnetwerk SJS (Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten) in de regio Hart van Brabant? Wat is hun aanpak? Hoe werken zij en hoe werken zij samen? Wie zijn hun cliënten? Tijdens een serie werkbezoeken krijgt de Bestuurscommissie Jeugd antwoord op deze vragen.

Woensdag 31 oktober kwamen raadsleden van Regio Hart van Brabant in het raadhuis van Oisterwijk bij elkaar om meer te horen over het Uitvoeringsprogramma Samen met de Jeugd en over de begroting Jeugdhulp 2018.

Het aantal conflictscheidingen stijgt de laatste jaren flink. Als ouders er niet uitkomen, ook niet na het inschakelen van eventuele hulp, kunnen ze hun geschil voorleggen aan de rechtbank. In de regio Hart van Brabant zijn daarover door gemeenten en de rechtbank Zeeland-West-Brabant nieuwe afspraken gemaakt. De nieuwe werkwijze gaat in met ingang van 1 februari 2019.

Een jaar geleden startte de Green Deal Gezondheidssector Hart van Brabant. Verduurzaming van de zorg door reductie van het energieverbruik, minder verspilling van voedsel en een forse verkleining van de afvalberg. Hoe is het eerste jaar verlopen en wat is de stand van zaken van deze Green Deal?

Van 19 t/m 23 november is de Week tegen Kindermishandeling 2018. Het hele jaar door zetten gemeenten en partners in de regio Hart van Brabant zich in om kindermishandeling terug te dringen, zodat kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien. In de Week tegen Kindermishandeling wordt extra aandacht gevraagd voor dit belangrijke thema.

Het Rijk investeert flink mee in vernieuwingsprojecten in de maakindustrie en logistiek in Midden- en West-Brabant. Dat is vandaag bekend gemaakt door het Rijk. Er waren 88 voorstellen voor een Regio Deal ingediend. Daarvan zijn nu 12 voorstellen geselecteerd die het kabinet samen met de regio’s gaat uitwerken tot een deal.

Om te vieren dat heel regio Hart van Brabant Dementievriendelijk is, was er 1 november een bijeenkomst in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Een gemêleerd gezelschap kwam samen: van dementieconsulent, tot vrijwilliger, tot wethouder.

Safaripark Beekse Bergen heeft vrijdagochtend 2 november haar miljoenste bezoeker mogen ontvangen. In de 50 jaar dat het park open is, zijn er jaarrond nog nooit zoveel gasten geweest die het park bezocht hebben.

Van 19 t/m 25 november is de Week tegen Kindermishandeling 2018. Een week lang zetten gemeenten en partners in Regio Hart van Brabant zich in om kindermishandeling terug te dringen. Kinderen moeten namelijk kunnen opgroeien in een veilige omgeving.