Van 19 t/m 25 november is de Week tegen Kindermishandeling 2018. Een week lang zetten gemeenten en partners in Regio Hart van Brabant zich in om kindermishandeling terug te dringen. Kinderen moeten namelijk kunnen opgroeien in een veilige omgeving.

Het programmabureau van Midpoint Brabant en Regio Hart van Brabant is op zoek naar een energieke en veelzijdige managementassistent. We zoeken een proactieve collega met relevante opleiding en een aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie. Herken jij jezelf hier in?

De Tilburgse wethouder Mario Jacobs heeft het verkeersveiligheidsambassadeursstokje in Regio Hart van Brabant overgenomen van wethouder Gerard Bruijniks (verkeerswethouder Loon op Zand).

Bureau SpringCo uit Rotterdam voerde in de eerste helft van 2018 het regionaal kwalitatief woonbehoefteonderzoek (KWBO) uit. De resultaten hiervan zijn tijdens de Hart van Brabantdag eind september toegelicht en besproken.

De integrale gebiedsopgave A58-zone is een van de drie gebiedsopgaven waar de regio samen met de provincie onder leiding van ingenieursprojectbureau Royal HaskoningDHV aan werkt. De zone loopt van de westgrens van Gilze en Rijen tot de oostgrens van de gemeente Oisterwijk. Een update hoe het er nu voor staat met deze gebiedsopgave.

Buro Werktuig, voortkomend uit Midpoint Brabants Jongerenpunt, is ditmaal genomineerd voor een ESF-award. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers.

Gabrielle Haanen mocht donderdagochtend 20 september uit handen van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg deze onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de vernieuwing en verbetering van het openbaar bestuur en het ambacht gemeentesecretaris in het bijzonder. Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit tijdens het congres voor gemeentesecretarissen in Regio Hart van Brabant.

200+ topambtenaren worden geprikkeld en gevoed over hun ambacht: Marcel Meijs, gemeentesecretaris Tilburg, en Anne-Marie Fokkens hebben zojuist het VGS-congres 2018 in Regio Hart van Brabant geopend.

Elk kind verdient het om een goede start te krijgen en veilig op te groeien. Daarom zijn we in Regio Hart van Brabant voortdurend op zoek naar vernieuwende initiatieven om het kind echt centraal te stellen en (indien nodig) passend te ondersteunen.

Begin 2018 heeft onderzoeksbureau I&O een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in de (effecten van) de jeugdhulp onder cliënten binnen de gemeenten van Regio Hart van Brabant. De belangrijkste resultaten zoals vermeld in het regiorapport lees je hier.