#RoadtoHartvanBrabant

In het voorprogramma van het VGS-congres vond een reeks energieke, prikkelende en soms schurende activiteiten voor en door ambtenaren en gemeentesecretarissen uit heel Nederland plaats. Ga mee op de #RoadtoHartvanBrabant, bekijk de aftermovie:

Terugblik: de #Roadto ging naar Decibel Outdoor in Hilvarenbeek!
Zaterdag 18 augustus waren we met zo'n 50 ambtenaren te gast achter de schermen bij het festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek. We woonden het veiligheidsoverleg tussen alle partners bij, kregen een beeld van de goed voorbereide inzet van de medische post en mochten zelfs even meekijken in de controlekamer van het festival. We spraken met elkaar over de rol en inzet van de gemeente en waren natuurlijk zelf echt ‘aanwezig’ tussen de feestende massa. Er komt veel kijken bij de organisatie van een groot festival als Decibel voor zowel organisatie, partners als gemeente. De deelnemers aan het 4e evenement van de #RoadtoHartvanBrabant waren erg enthousiast. Benieuwd hoe het was? Check de vlog van Marielle Nelissen. Dankjewel B2S en gemeente Hilvarenbeek voor de gastvrijheid!

Terugblik: 'HAKA' tijdens Jong & Aanwezig event
FUTUR en VGS matchten gemeentesecretarissen en jonge ambtenaren in de week van 2 t/m 6 juli. Op 5 juli was het tijd voor het terugkomevenement Jong & Aanwezig in het stadskantoor in Utrecht. Het thema presence stond ook daar weer centraal. We kregen een workshop Haka! Door het leren van deze krijgsdans van de Maori hebben we gezien wat echte fysieke aanwezigheid doet met jezelf en de ander (op een positieve manier natuurlijk!). Daarnaast vertelden jonge ambtenaren en gemeentesecretarissen over hun ‘match’ van de afgelopen week. Check hier ook de vlog van Mariëlle over haar match! Als laatste vertelde Dwight van van de Vijver, als ambtenaar van het jaar, hoe hij aanwezigheid toepast als politieman in de wijk. Een geslaagd 3e event op de #RoadtoHartvanBrabant!

Terugblik: present in de Bijlmer
Vrijdag 18 mei was het tijd voor het 2e event op de #RoadtoHartvanBrabant. Zo’n twintig deelnemers gingen met ons mee naar de Bijlmer voor een inspirerende middag. Na een heerlijke lunch bij Oma Ietje gingen we in gesprek met Arjan van Gils, gemeentesecretaris van Amsterdam en Bas van Spréw, stadsdeeldirecteur Zuidoost. Zij vertelden ons over de ontwikkeling van de Bijlmer in de afgelopen 50 jaar en de rol van de gemeente daarin.
Vervolgens dompelden we ons onder in deze wijk die volop in ontwikkeling is. Jenny van Dalen, actieve bewoonster uit de Bijlmer, vertelde ons er alles over tijdens een inspirerende rondleiding! Ze liet ons een andere kant zien van de Bijlmer die bij velen alleen bekend is vanwege de Bijlmerramp en (sociale) problematiek. Jenny: “Zonder de creativiteit van bewoners, zou er van de Bijlmer niets zijn geworden. Zij hebben echt de kracht om van niets iets te maken.” Een geslaagd 2e event op de #RoadtoHartvanBrabant!

Terugblik: de #Roadto gestart in Tilburg!
Vrijdag 20 april ging de #RoadtoHartvanBrabant van start! Aan de hand van opdrachten in het zonnige Tilburg hebben de deelnemers ervaren hoe het is om aanwezig te zijn in de stad en in gesprek te gaan met inwoners. Het enige team zonder gemeentesecretaris mocht de prijs in ontvangst nemen. Wat zegt dat over de aanwezigheid van de gemeentesecretarissen…?!

 

RoadToHartVanbrabant


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring