Koninklijke onderscheiding voor Gabrielle Haanen

Gabrielle Haanen mocht donderdagochtend uit handen van de Tilburgse burgemeester Theo Weterings een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Zij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt deze onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de vernieuwing en verbetering van het openbaar bestuur en het ambacht gemeentesecretaris in het bijzonder. Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit tijdens het congres voor gemeentesecretarissen in Regio Hart van Brabant.

IMG 1115

Gabrielle Haanen (61) legt tijdens het congres na bijna vijf jaar haar functie neer als voorzitter van de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS). Daarvoor was zij jarenlang bestuurlijk actief in diverse andere landelijke en regionale gremia. O.a. binnen de Vereniging Nederlandse Gemeenten, als voorzitter van de kring gemeentesecretarissen 100.000+ gemeenten, als lid van de Raad van Advies voor de vakgroep Bestuurskunde van Tilburg University en als lid van de programmaraad voor opleidingen binnen het Publiek Domein.

In haar huidige functie is Gabrielle gemeentesecretaris van Utrecht. Van 2009 tot 2016 was zij gemeentesecretaris in Tilburg. Naast haar buitengewone professionele inzet voor de gemeente Utrecht, Tilburg en Regio Hart van Brabant werkte Gabrielle nauw samen met de Vereniging voor Bestuurskunde. Zij leverde belangrijke bijdragen aan de totstandkoming van onderzoeken in samenwerking met de Universiteit van Utrecht. Eerder was zij bestuurslid van de sectorraad en voorzitter van het sectoraal adviescollege voor Hoger Economisch Onderwijs.

Daarnaast zet Gabrielle Haanen zich in voor de podiumkunsten in de zuidelijke cultuurregio via de Raad van Commissarissen van Parkstad Limburg Theaters.

 

 


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring