Diana Matroos

Op de tweede congresdag, donderdag 20 september, zal Diana Matroos dagvoorzitter zijn. Na de formele ALV zal zij ons door het programma leiden. Zo zal Diana, die het gerenommeerde programma Buitenhof vanaf september presenteert, een verdiepende discussie leiden met verschillende gemeentesecretarissen over the essence of presence. Deelnemers aan dit gesprek zijn onder andere Cis Apeldoorn, secretaris gemeente Zaanstad, Mariël Middendorp, secretaris gemeente Rijswijk en Coen Derickx, secretaris gemeente Loon op Zand.

Over Diana Matroos
Diana Matroos drukte in 2017 definitief haar stempel op het Nederlandse medialandschap door haar scherpe presentatie van het live uitgezonden Carré Debat op RTL 4. Sinds april presenteert zij het nieuwe programma Beeldbepalers bij BNR Nieuwsradio, over media, marketing en communicatie, en sinds september is zij bovendien de nieuwe presentatrice van het discussieprogramma Buitenhof.

Diana Matroos is een bekende journaliste en mediapersoonlijkheid door haar werk als anchor van het RTLZ-nieuws en presentator van BNR Nieuwsradio. Met programma’s als Zaken Doen Met en het ZZP-Café is ze bekend geworden bij een breed publiek. Diana was het gezicht bij meerdere ‘breaking news’-uitzendingen, zoals over de terroristische aanslagen in Londen op 7 juli 2005, de Schipholcrash op 25 februari 2009, de vliegramp in Tripoli op 12 mei 2010 en op 2 mei 2011 de dood van Osama bin Laden. Door haar vele live-ervaring kan ze goed werken al de druk om te presteren hoog is.

The essence of presence
Als ‘aanwezigheid’ centraal staat tijdens ons congres, wat kunnen wij dan leren van iemand die dagelijks in de schijnwerpers staat? Die op zakelijke, stijlvolle en menselijke wijze haar gasten interviewt en gesprekken leidt. Diana wordt regelmatig gevraagd om prominenten hun verhaal beter voor het voetlicht te laten brengen. Ze helpt hen authentiek en in hun eigen stijl hun verhaal te vertellen en dat werkt. Hoe kan deze vorm van presence werken voor die van een gemeentesecretaris? Wat kunnen we leren van Diana Matroos; haar aanwezigheid, haar dagvoorzitterschap en haar interviewvaardigheden?

 


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring