In het voorprogramma van het VGS-congres op 19 en 20 september 2018 vindt er een reeks energieke, prikkelende en soms schurende activiteiten voor en door ambtenaren en gemeentesecretarissen uit heel Nederland plaats. Ga mee op de #RoadtoHartvanBrabant.

Aanwezig bij festival Decibel Outdoor
Dit wil je niet missen: ga op 18 augustus mee naar Decibel Outdoor in Hilvarenbeek! We krijgen een kijkje in de keuken hoe het eraan toe gaat tijdens een dergelijk groots festival. Daarbij focussen we op de rol van de overheid en gemeentesecretaris. Meer informatie en een aanmeldmogelijkheid volgen. Blijf op de hoogte via Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Jong en aanwezig: ga jij de match aan?
Hoe ben je als gemeentesecretaris aanwezig in de organisatie en in je gemeente? Geef jonge ambtenaren een inkijkje in jouw dagelijks werk als gemeentesecretaris en ga in gesprek over jouw aanwezigheid. Wil jij hierbij worden uitgedaagd door de verfrissende inzichten van jonge ambtenaren? Geef je dan nu op!

Terugblik: present in de Bijlmer
Vrijdag 18 mei was het tijd voor het tweede event op de #RoadtoHartvanBrabant. Zo’n twintig deelnemers gingen met ons mee naar de Bijlmer voor een inspirerende middag. Na een heerlijke lunch bij Oma Ietje gingen we in gesprek met Arjan van Gils, gemeentesecretaris van Amsterdam en Bas van Spréw, stadsdeeldirecteur Zuidoost. Zij vertelden ons over de ontwikkeling van de Bijlmer in de afgelopen 50 jaar en de rol van de gemeente daarin.
Vervolgens dompelden we ons onder in deze wijk die volop in ontwikkeling is. Jenny van Dalen, actieve bewoonster uit de Bijlmer, vertelde ons er alles over tijdens een inspirerende rondleiding! Ze liet ons een andere kant zien van de Bijlmer die bij velen alleen bekend is vanwege de Bijlmerramp en (sociale) problematiek. Jenny: “Zonder de creativiteit van bewoners, zou er van de Bijlmer niets zijn geworden. Zij hebben echt de kracht om van niets iets te maken.” Een geslaagd tweede event op de #RoadtoHartvanBrabant!

RoadToHartVanbrabant