Woensdag 19 en donderdag 20 september in regio Hart van Brabant

Dit jaar is onze regio de trotse gastheer van het congres voor gemeentesecretarissen, het VGS-congres! Uit heel Nederland mogen we twee dagen gemeentesecretarissen en hun introducés verwelkomen om elkaar te inspireren, ervaringen te delen, te ervaren en verpozen.

Schrijf je nu in voor het congres!
Je kunt je als VGS-lid en jouw introduce nu inschrijven via de e-uitnodiging die je op 23 mei hebt ontvangen van de VGS en Regio Hart van Brabant. Mocht je de uitnodiging niet hebben ontvangen, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk in de VGS-nieuwsbrieven voor de inschrijvingslink.

Laat je alvast prikkelen door Marcel Meijs en zijn visie op the essence of presence, de aanwezige secretaris:Marcel Meijs is gemeentesecretaris Tilburg en voorzitter van de kring gemeentesecretarissen Regio Hart van Brabant.
Zijn volledige betoog voor
the essence of presence, vind je hier.


Wie neem jij mee naar het VGS-congres?
Welke ambtenaar is ‘aanwezig’? Wie is een veel gezien gezicht voor het algemeen publiek in jouw gemeente? Wie is ‘betekenisvol’ (of: verfrissend) aanwezig; creëert meerwaarde voor de gemeenschap en doorbreekt geïnstitutionaliseerd gedrag? Wie drukt zijn of haar stempel op de organisatie, op processen en op samenwerking? Van wie kunnen we leren wat het is om oprechte aandacht te hebben voor onze inwoners, samenwerkingspartners en bestuurders? Wie heeft the essence of presence al doorgrond? Misschien niet altijd op de voorgrond, maar wel degelijk met impact? Of ken je juist een collega die zichzelf wil herontdekken? Neem hem of haar mee als introducé naar het VGS-congres!

Wijs collega’s ook op de evenementen van #RoadtoHartvanBrabant, open voor alle ‘aanwezige’ ambtenaren.