Regionale Taskforce Kindermishandeling


Een kijkje bij de Regionale Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant.

Ieder jaar hebben meer dan 3000 kinderen in de regio Hart van Brabant te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling. Ondanks alle inzet op dit thema, dalen de cijfers helaas niet. Om de aanpak tegen kindermishandeling extra aan te jagen, is in 2017 de regionale Taskforce Kindermishandeling gestart. Dit is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners die zich betrokken voelen bij de aanpak van kindermishandeling.

Voor inwoners en professionals in de regio Hart van Brabant is op initiatief van de taskforce de website zorgenomeenkind.nl ontwikkeld. Kindermishandeling is namelijk niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt deze website bij. Verder is er informatie te vinden over wat mensen kunnen doen en waar ze hulp kunnen vragen. Ook staan op de website activiteiten die de Taskforce organiseert, zoals trainingen en webinars.

Een belangrijke ontwikkeling die naast die van de Taskforce Kindermishandeling loopt, is die van het Centrum voor Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Kijk voor meer informatie op de speciale webpagina.

Zie daarnaast onze informatie over jeugdhulp >

 

Volg onze social media accounts om op de hoogte te blijven van de activiteiten van de taskforce en meld je aan voor onze nieuwsbrief:
@zorgenomeenkind
Icoon fb /zorgenomeenkind
/company/regionale-taskforce-kindermishandeling-hart-van-brabant/
Nieuwsbrief Meld je aan voor de nieuwsbrief

Of lees reeds verschenen nieuwsbrieven terug. Je vindt ze op www.zorgenomeenkind.nl.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring