beeld jongerenparticipatie

 

Jongeren actief betrokken

We betrekken jongeren actief in de ontwikkeling van nieuw beleid over jongeren.

Het jongerenparticipatienetwerk 'Samen met de Jeugd' is de aanjager daarvan.

wat jongerenparticipatie oplevert

Jongeren kunnen hun persoonlijke vaardigheden vergroten en nieuwe competenties aanleren door mee te denken en mee te praten over beleid voor jongeren. Op die manier kunnen zij iets waardevols bijdragen aan hun directe leefomgeving en verbeteren wij de jeugdhulp.

netwerk

Het jongerenparticipatienetwerk bestaat uit vertegenwoordigers van jeugdhulpaanbieders (SJS Brabant), Fontys Hogeschool Pedagogiek, Zorgbelang Brabant, de jongerenraad van Kompaan en de Bocht, de jongerenraad van GGZ Breburg en beleidsmedewerkers van de regiogemeenten. Het netwerk wil graag partners uit de leefwereld van jeugd verwelkomen binnen het netwerk om samen mee te denken, praten, beslissen over de vormgeving van jongerenparticipatie binnen Regio Hart van Brabant.

activiteiten

We houden regelmatig activiteiten en bijeenkomsten voor jongeren. Bij de invulling hiervan kijken we naar wat actueel leeft in de wereld van jongeren en naar de vraag van gemeenten omtrent jongeren. Twee voorbeelden:

Inspiratie Café
Eens in de twee maanden is er het Inspiratie Café, georganiseerd dóór en vóór jongeren. Tijdens deze pizza-sessies denken ze samen na en praten over actuele jeugdvraagstukken. Het thema, het programma, de locatie en de doelgroep wisselt naar de behoefte van de jongeren. Het Inspiratie Café biedt jongeren hiermee een platform om zichtbaar te maken en verdieping te geven aan wat het betekent om in deze tijd jongere te zijn: wat maakt gelukkig, wat zijn de zorgen en welke ideeën zijn er tot het verbeteren van de leefwereld? Like de Facebookpagina van het Inspiratie Café >

Adviesvangers
De Adviesvangers van Regio hart van Brabant zijn jongeren uit de regio getraind om leeftijdsgenoten op een creatieve manier uit te dagen, mee te laten denken, ideeën aan te dragen en hun mening te geven over vragen uit de regio. Meer informatie over Adviesvangers >

meedoen

Dit netwerk is altijd op zoek naar nieuwe verbindingen en verfrissende ideeën. Wilt u jongerenparticipatie mee vormgeven, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

meer informatie | volg ons

facebook logo twitter