beeld innovatienetwerk

Samen innoveren: voor en mét de jeugd

Hoe kunnen jongeren hun talenten ontdekken? Is het mogelijk om hulp voor hen en hun ouders sneller, dichterbij, effectiever en goedkoper te maken? Hoe pakken we met elkaar problemen eerder op en zorgen we voor maatwerkoplossingen?

Kortom, hoe stappen we vaker in de leefwereld van de jeugd? Dit vraagt om een aanpak dwars door het bestaande jeugdstelsel heen, samen met alle betrokkenen; vooral ook mét de jeugd. Daarvoor staat het innovatienetwerk jeugd.

voor wie

Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp) en daaraan wil bijdragen, zoals jongeren, ouders, ondernemers, beleidsmakers, onderwijzers en hulpverleners. Meedoen kan via verschillende activiteiten zoals: themabijeenkomsten, pitchsessies, het innovatielab of bij het jongerennetwerk. Meer informatie op de website van het innovatienetwerk jeugd >

idee presenteren

Iedereen kan zijn idee presenteren om steun te krijgen om een innovatie op gang te brengen. Er zijn tot nu toe 62 ideeën ingediend, waarvan er 25 zijn gepitcht en 16 doorontwikkeld.
Bekijk de ideeën >
Dien een idee in>

innovatielabs

In de innovatielabs werken we aan uitdagingen rondom de onderwerpen gamen en bureaucratie. Deze labs hebben ook vernieuwende inzichten opgeleverd over de thema's Jeugdprofessional van de Toekomst en de Leefwereld van de jeugdige. Het jongerenparticipatienetwerk heeft onderwerpen als depressie, prestatiedruk en diversiteit in inspirerende pizzasessies uitgewerkt. Nieuwe thema's zoals wachtlijsten, resultaatgericht werken en talentontwikkeling verkennen we in 2018.

volg ons op facebook en twitter

facebook logo twitter