Governancetraject

Intro governanceHoe kunnen we onze samenwerking nog beter aansturen en organiseren? Om die vraag te beantwoorden heeft het algemeen bestuur besloten tot een ontwikkeltraject voor de governance van de regionale samenwerking. Daarvoor is nu een plan van aanpak.

Tilburg University aan zet
Het algemeen bestuur is akkoord met het plan van aanpak van Tilburg University voor het ontwikkeltraject governance. Doel van het onderzoek is om uiterlijk aan het einde van dit jaar een overzicht te hebben van:

  • ervaren uitdagingen van de bestaande regionale samenwerking,
  • relevante ontwikkelingen van invloed op de toekomst van samenwerking,
  • relevante ervaringen en lessen van andere regio’s ten aanzien van samenwerking,
  • mogelijke scenario’s voor samenwerking, met aandacht voor o.a. bestuurlijk vermogen, democratische legitimiteit en samenwerken tussen verschillende schaalniveaus en met verschillende snelheden,
  • mogelijke overwegingen bij het maken van een keuze.

Dataverzameling
Naast het bestuderen van relevante documenten wordt ook input verzameld via gesprekken en workshops. Eerste stap is nu het uitwerken van de onderzoeksopzet naar een uitgelijnd proces en concrete planning waarin helder staat wie binnen Regio Hart van Brabant wanneer waarvoor aan zet is. Uiteraard mede in overleg met de klankbordgroep governance.

Meer informatie
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Miriam Oosterwijk, programmadirecteur Regio Hart van Brabant, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: de LocHal siert de cover van onze strategische meerjarenagenda, met daarin onze doelen en ambities | Credits: Arjen Veldt Fotografie

< Terug naar de nieuwsbrief

maart 2020


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring