Terugblik week tegen kindermishandeling

MS terugblink week tegen kindermishandeling2In de week tegen kindermishandeling van 16 t/m 22 november 2020 organiseerde de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant vijf colleges. Mede dankzij de aansprekende gasten als Toon Gerbrands, Karin Bloemen en Olcay Gulsen was de reeks een groot succes.

Praten helpt
De rode draad in de College Week was ‘Praten helpt’. Want de drempel om over kindermishandeling te praten is veel te hoog. Zowel voor kinderen die kindermishandeling meemaken als voor mensen in hun omgeving die signalen kunnen zien. Zoals buren, familie en de sportcoach. Maar ook bij leerkrachten en andere professionals is er grote handelingsverlegenheid als het om kindermishandeling gaat. Door te zwijgen, laat je een kind in de ellende zitten. Praten helpt!

Studenten, professionals en inwoners binnen de regio Hart van Brabant konden de livestream volgen en via de chat vragen stellen aan de experts. Een van de experts was PSV-directeur Toon Gerbrands die gaat inzetten op een keurmerk Veilige Sportclub. Andere experts waren onder andere de ervaringsdeskundigen Karin Bloemen en Olcay Gulsen. Een compilatie van de vijf uitzendingen:

Uitgebreide terugblik
Een uitgebreide terugblik op de College Week vind je op de website www.zorgenomeenkind.nl/week. Wil je meer weten of zelf in actie komen? Je bereikt onze regionale Taskforce Kindermishandeling via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

< Terug naar de nieuwsbrief

 


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.