Energieloket Hart van Brabant van start in Dongen en Loon op Zand

EnergieloketHuizenbezitters in Dongen en Loon op Zand kunnen sinds kort gebruikmaken van het Energieloket Hart van Brabant, dat gezamenlijk is ontwikkeld door gemeenten in de regio Hart van Brabant, energiecoöperaties en HOOM. Het loket geeft informatie over energie besparen, biedt hulp van lokale energiecoaches van de energiecoöperaties en brengt lokale bedrijven in beeld die de energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren.

Informatie en advies
Het coöperatieve Energieloket Hart van Brabant is een samenwerking van de lokale energiecoöperaties Energie Dongen Samen Duurzaam en Energiecollectief Loon op Zand, de landelijke coöperatie HOOM en de gemeenten. Ook Regio Hart van Brabant heeft een bijdrage geleverd. Samen willen deze partijen inwoners helpen de eigen woning te verduurzamen en zo bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen.

Zo kunnen bezoekers op de website van het energieloket informatie vinden over het besparen van energie en het verduurzamen van hun woning en financieringsmogelijkheden, zoals subsidies en leningen Ook is het mogelijk om brochures over verduurzaming aan te vragen van lokale bedrijven die zijn aangesloten bij het Energieloket.

Energiecoach
Woningbezitters kunnen verder een energiecoachgesprek aanvragen. De coach komt vervolgens thuis langs om te kijken welke maatregelen genomen kunnen worden om de woning te verduurzamen of het wooncomfort te verhogen. Het gesprek kan ook plaatsvinden via een beeldgesprek.

Op basis van het gesprek of bezoek wordt vervolgens een digitaal ‘HOOM-dossier’ opgesteld, waarin de gegevens van de woning kunnen worden ingevuld en bewaard. Lokale bedrijven kunnen de gewenste energiemaatregelen uit het dossier vervolgens uitvoeren.

Hart van Brabant
Op dit moment zijn de gemeenten Dongen en Loon op Zand aangesloten bij het Energieloket, maar de ambitie is dat ook andere gemeenten zich bij het initiatief gaan aansluiten. Dat zegt Linda van der Heijden, projectleider Klimaat, Energie en Duurzaamheid bij de gemeente Dongen,

Daarbij is het belangrijk dat elke gemeente zijn eigen, lokale accent kan behouden. Doordat bezoekers van de website hun eigen gemeente selecteren, is het voor gemeenten mogelijk informatie over bijvoorbeeld gemeentelijke subsidies en andere financieringsmogelijkheden te laten zien.

Meer informatie
Het Energieloket is online te bezoeken via energielokethartvanbrabant.nl. Sinds 25 augustus heeft Dongen bovendien een fysiek energieloket gevestigd in de Cammeleur. Dit is geopend op dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 09.00 - 12.00. Ook hier kunnen inwoners terecht voor hun vragen rondom het verduurzamen van hun woning. 

Toelichting afbeelding: Via een online verbinding voerde wethouder René Jansen een gesprek met energiecoach Jack de Groot van de coöperatie Energie Dongen.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.