Van 18 tot 24 november was de Week tegen Kindermishandeling. De hele week waren er veel activiteiten in regio Hart van Brabant. Om aandacht te vragen voor kindermishandeling, kennis en informatie te delen en op te roepen tot actie. Want iedereen kan iets doen! Lees verder voor een terugblik, inclusief videoverslag.

Kinderen, jongeren én ouders
Er is onder meer een speciale krant verspreid naar 150 basisscholen in de regio, in een oplage van 30.000 stuks. Het Jeugdjournaal kwam op bezoek bij basisschool Wandelbos. Via de kinderen bereikte de krant ook ouders. Speciaal voor jongeren is er een campagne opgezet, omdat zij vaak eerder dan volwassenen zien dat er iets niet goed gaat bij een vriend of vriendin thuis. Ook 'Blue' zag via een campagne het licht.

Dit is slechts een greep uit de activiteiten. Lees voor het volledige overzicht de nieuwsbrief, check het videoverslag hieronder, of kijk op de website zorgenomeenkind.nl.

Taskforce Kindermishandeling Regio Hart van Brabant
Zorgenomeenkind.nl is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dat is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio Hart van Brabant. De Taskforce zoekt naar een nieuwe aanpak van het probleem, zodat kindermishandeling eerder gesignaleerd kan worden en hopelijk steeds vaker kan worden voorkomen.
Zie voor meer informatie ook de webpagina over de taskforce: www.regio-hartvanbrabant.nl/taskforcekindermishandeling.