Van 18 t/m 24 november is het de landelijke week tegen Kindermishandeling. Tijdens de week zijn in de regio Hart van Brabant veel activiteiten binnen het thema 'Ook jij kunt iets doen!'

Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. En het treft gemiddeld één kind per schoolklas. Daarom is het belangrijk dat mensen dit leren te herkennen, weten wat ze kunnen doen en waar ze hulp kunnen vragen. In de Week tegen Kindermishandeling is er aandacht voor de aard en omvang van het probleem en vooral ook voor wat we kunnen doen om kindermishandeling terug te dringen.

Programma
De week start maandag 18 november met het uitdelen van een speciale krant op alle basisscholen in de regio Hart van Brabant. Tegelijk start een speciale kindercampagne met Blue, een animatiefiguurtje dat kinderen leert wat ze kunnen doen als ze zich zorgen maken om zichzelf of een ander. In de week valt ook de kinderrechtendag, op woensdag 20 november. Er is die dag onder andere een debatmarathon in popcentrum 013. Vrijdag 22 november wordt de week afgesloten met het 'buitenhangen van vuile was' in de LocHal en in winkelcentrum Westermarkt. Bij deze slotmanifestatie kunnen de aanwezigen hun ideeën opschrijven en aan de waslijn hangen.
Er zijn nog veel meer activiteiten, zoals theatervoorstellingen, symposia en informatiebijeenkomsten over onderwerpen zoals (conflict)scheidingen of online veiligheid.
Kijk voor meer informatie en het complete programma op de website zorgenomeenkind.nl.

Taskforce Kindermishandeling Regio Hart van Brabant
Zorgenomeenkind.nl is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dat is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio Hart van Brabant. De Taskforce zoekt naar een nieuwe aanpak van het probleem, zodat kindermishandeling eerder gesignaleerd kan worden en hopelijk steeds vaker kan worden voorkomen.
Zie voor meer informatie ook de webpagina over de taskforce: www.regio-hartvanbrabant.nl/taskforcekindermishandeling.