De regionale wethouders Economie hebben half september besloten om ook in 2020 extra in te zetten op projecten van het Routebureau. Voor 2020 wordt nog verkend op welke thema’s wordt ingezet. De suggestie is geopperd om in te zetten op ruiterroutes, naast reeds bestaande wandel- en fietsroutes.

Liberation Route
In 2019 is en wordt extra ingezet op de Liberation Route. In het kader van de 75-jarige bevrijding van Brabant is deze fietsroute uitgelicht en verbonden aan de programmering vanuit Brabant Remembers en de opening van een unieke fietsbrug door Oorlogsmuseum Overloon.

Andere routes in onze regio
Daarnaast zijn er verschillende andere routes die onze regio aandoen. Zo is er het Brabants Vennepad, in 2019 volledig vernieuwd, dat wandelaars onder meer langs de Oisterwijkse bossen en vennen leidt. Of de fietsroute Proef de Vijf Trappisten, die onder andere langs La Trappe in Berkel-Enschot gaat. Maar denk ook aan wandelroutes in het Stadsbos013 of de Loonse en Drunense Duinen.

Routebureau Brabant
De provincie Noord-Brabant en de Brabantse gemeenten werken in Routebureau Brabant samen aan het behouden, promoten, onderzoeken en (door)ontwikkelen van maar liefst 16.000 kilometer aan bewegwijzerde fiets-, wandel-, vaar-, mountainbike- en paardrijdroutes in Noord-Brabant.
 

Credits foto: Pix4Profs / Jan Stads, via gemeente Loon op Zand