• Home
  • Nieuws
  • Brabants Dagblad over snelfietsroute F261: ‘het is net een tapijtje’

Brabants Dagblad over snelfietsroute F261: ‘het is net een tapijtje’

03 september 2019

De snelfietsroute Tilburg - Waalwijk (F261) staat gepland om in december 2020 opgeleverd te worden. Nu de bouwvak voorbij is, worden de werkzaamheden weer opgepakt. Dat merkte ook het Brabants Dagblad, met een mooie foto van de aanleg van het fietspad.

Regio Hart van Brabant zet zich in voor een aantrekkelijk en bereikbare regio. Mobiliteitsoplossingen worden daarbij steeds diverser en duurzamer. Vanuit die uitgangspunten heeft de regio in 2017 ingezet op de ontwikkeling van meer snelfietsroutes. De F261 tussen Tilburg en Waalwijk is er daar een van.

Innovaties fietsbevordering
Innovatief aan deze snelfietsroute is onder andere de manier waarop naar de bijbehorende fietsbevordering is gekeken. Want aanleggen van snelle fietsroutes is één ding, meer mensen uit de auto en op de fiets over deze routes laten rijden is zeker zo belangrijk. Regio Hart van Brabant onderzocht samen met de provincie Noord-Brabant, Breda University of Applied Sciences, adviesbureau Mijksenaar en de Nationale Bewegwijzeringsdienst welke verbeteringen er mogelijk zijn op het gebied van bewegwijzering van snelfietsroutes. De resultaten zijn verwerkt en op enkele andere snelfietsroutes in Nederland vinden dit jaar vervolgonderzoeken plaats. Met als doel om eind 2019 met een nieuwe nationale standaard voor fietsbewegwijzering op snelfietsroutes te komen.

Groene loper, rustplaatsen en werkgeversbenadering
Maar er is meer. Ook experimenteert de regio met de groene loper op het fietspad en worden in de drie gemeenten langs de route rustplaatsen voor de fietsers ingericht. De eerste twee zijn in Tilburg al aangelegd. En los van infrastructurele maatregelen op de route, wordt hard gewerkt aan de zogenaamde werkgeversbenadering waarbij allerlei fietsmaatregelen op het niveau van een bedrijf of instelling worden ingevoerd om het fietsen naar het werk bij de werknemers te bevorderen.

Het is net een tapijtje
Het Brabants Dagblad kopte over de werkzaamheden aan de F261 dat het net een tapijtje is dat wordt uitgerold. Lees het artikel de website van het Brabants Dagblad>

 

Op de foto’s: de groene loper ter hoogte van De Efteling en de eerste twee rustplaatsen langs de F261 in Tilburg.

IMG 0610

 

IMG 0918

 

IMG 0917


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.