Afgelopen 20 mei bezocht staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) snelfietsroute F261 en De Efteling. Er was tevens een inspiratiemiddag voor werkgevers in het Efteling Hotel, getiteld 'Fietsstimulering: van sprookje naar werkelijkheid'.

De Efteling is één van de elf fietsambassadeurs van het ministerie van IenW: een werkgever die actief fietsen stimuleert onder haar medewerkers en ervaringen wil delen met andere bedrijven. De staatssecretaris is met de elf werkgevers aan de slag gegaan om werknemers uit de auto en op de fiets te krijgen. Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200.000 mensen uít de auto óp de fiets krijgen.

Werkgeversbenadering
Dat streven past prima bij onze regionale fietsambities en de vertaling daarvan in de aanleg van snelfietsroutes. Naast de investeringen in de infrastructuur werken we ook aan de zogenaamde werkgeversbenadering. Om het goede voorbeeld te kunnen geven, is binnen onze regio afgesproken dat alle gemeenten die aan een snelfietsroute meewerken, zelf ook als werkgever hun ambtenaren gaan stimuleren meer de fiets te pakken.

F261 decor voor inspiratie
De inspiratiemiddag in De Efteling startte met een toelichting en blik op de snelfietsroute F261. Daarna gingen Stientje van Veldhoven, gedeputeerde Christophe van der Maat, wethouders Gerard Bruijniks (Loon op Zand), Mario Jacobs (Tilburg) en Ronald Bakker (Waalwijk) met elkaar in gesprek over de plannen en concrete acties van de politiek. Diverse werkgevers zoals TU/e, FujiFilm, De Efteling, Enexis en Gazelle deelden hun verhaal over de rol van de fiets in hun organisatie. Zij praatten over voorzieningen, communicatie met medewerkers, het opstellen van plannen en de fiscale consequenties. Het ging over successen en ook over valkuilen waarvoor zij anderen willen behoeden.

Lees ook het artikel hierover in het Brabants Dagblad.