Op dinsdag 29 januari vond de lunchbijeenkomst 'Geweld hoort nergens thuis' plaats in het gemeentehuis van Rijen. Deze bijeenkomst werd georganiseerd voor medewerkers van de gemeenten Gilze en Rijen, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau naar aanleiding van de Week tegen Kindermishandeling.

Vijftien medewerkers van de ABG-organisatie, twee lokale wijkagenten en een aantal medewerkers van Veilig Thuis hebben verdiepende informatie gekregen over het onderwerp huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarnaast vertelde een ervaringsdeskundige een aangrijpend verhaal over de gewelddadige relatie waarin ze heeft gezeten. Ze had het bijvoorbeeld over de consequenties voor haarzelf en haar zoontje. Er werd ook gesproken over de rol van inwoners en professionals: wat kun je in zo'n situatie het beste doen? Wat werkt wel en wat werkt vooral niet?

Tot slot vertelde Teun Haans wat meer over het doel en het belang van de Taskforce Kindermishandeling Regio Hart van Brabant. Het motto hierbij is: iedereen kan het verschil maken! Het was een inspirerende lunch en hopelijk helpt het alle aanwezigen om in bepaalde situaties te kijken naar mogelijkheden en vooral te handelen.

Wil je meer weten over de Taskforce Kindermishandeling, bekijk dan ook de presentatie of de speciale webpagina.