In november is de Week tegen Kindermishandeling 2018. Een week lang zetten we in onze regio de schijnwerper op het welzijn van onze kinderen. Het regionale thema van de week is: 'In gesprek met het kind'. Dit sluit mooi aan bij het landelijke thema: 'Ik maak het verschil'. In Regio Hart van Brabant maken we het verschil door in gesprek te gaan met het kind.

Kind centraal
De regionale Taskforce tegen Kindermishandeling Hart van Brabant zet het kind centraal. In de Week tegen Kindermishandeling gaan we niet alleen praten over kinderen, maar vooral ook met kinderen. Wat hebben onze kinderen nodig om veilig op te groeien en een goede start te maken in hun leven? Hoe luisteren we echt goed naar kinderen zodat hun inbreng ook daadwerkelijk leidt tot een betere aanpak van kindermishandeling? En hoe praat je op een goede manier met een kind? Zodat kinderen zich veilig en gehoord voelen en weten waar ze terecht kunnen op het moment dat het niet goed gaat? Met andere woorden: hoe geven we kinderen echt een stem?

Het thema van de Week tegen Kindermishandeling (19 t/m 25 november) is in de Regio Hart van Brabant 'In gesprek met het kind'. Omdat zij het verdienen om gehoord en gezien te worden.

Aanmelden activiteit
Uiteraard horen we graag wat uw bijdrage kan zijn deze week. Wilt u ook een activiteit verzorgen om samen het verschil te maken voor de kinderen in onze regio? We horen het graag voor maandag 8 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..