In onze regio worden de (nieuwe) wethouders Jeugd op een originele manier ingewerkt. Via een informatiemarkt, een ontbijtsessie en een innovatietour maakten zij kennis met alles wat met Jeugdhulp te maken heeft. En waar we in Regio Hart van Brabant samen met de jeugd aan bouwen.

26 mei: radendag
Voor veel nieuwe raadsleden was de regionale radendag een eerste kennismaking met Regio Hart van Brabant. Zij maakten op de informatiemarkt kennis met de Koers Samen met de Jeugd door ontmoetingen met professionals en ervaringsdeskundigen. Lees meer over de radendag: www.regio-hartvanbrabant.nl/nieuws/519-introductie-regionale-jeugdhulp-voor-raadsleden.

21 juni: ontbijtsessie
Tijdens de ontbijtsessie bij VSO Parcours in Tilburg, kregen de wethouders Jeugd de mogelijkheid om in dialoog te gaan met 30 jongeren van allerlei leeftijden, achtergronden, organisaties, scholen en situaties. Middels een dialoogspel deelden jongeren en wethouders verhalen over wat hen gelukkig maakt, waar zij zich zorgen over maken en wat volgens hen beter kan. De opgehaalde informatie wordt weergegeven in de infographic.

Infographic Ontbijtsessie Wethouders Jeugd Jongeren HvB v180910 web

29 juni: innovatietour
De innovatietour Samen met de Jeugd stond in het teken van innovatie in de regio. De wethouders gingen in gesprek met jongerenwerkers van R-Newt in Gilze en Rijen. Bij de Kennismakerij hoorden ze over diverse initiatieven. Bij ASVZ in Udenhout lieten jongeren met een optreden zien hoe de inspanningen in de regio hun leven heeft veranderd.

Deze drie bijeenkomsten zijn de eersten in een reeks om de Bestuurscommissie bekend te maken met Jeugdhulp binnen de regio. Vanaf september start het vervolg van het inwerkprogramma. Er staat een aantal werkbezoeken op het programma, waarbij elk bezoek in het teken staat van één van de bouwstenen uit de Koers Samen met de Jeugd: Het kind écht zien, aandacht, in verbinding werken, erbij zijn en veiligheid voorop.

Meer informatie

Silhouetten met data inwerkpgrogramma BC