De voorjaarseditie van het magazine Fietsverkeer brengt een boeiend artikel over bewegwijzering van snelfietsroutes. Daarin lees je dat de proef daarmee in Midden-Brabant een nationale pilot wordt.

Gedeputeerde Christophe van der Maat voorspelde het al: "Wat ons betreft kan het design van bewegwijzering van onze snelfietsroute ook in de rest van Nederland gebruikt worden." Hij zei dat eind vorig jaar tijdens de ondertekening van de bestuursovereenkomst voor de F261. Dat is de snelfietsroute die we aanleggen langs de Midden-Brabantweg van Tilburg naar Waalwijk. Op diezelfde dag zijn er twee concepten voor 'wayfinding' gepresenteerd, ontwikkeld in opdracht van onze regio en de provincie.

Pilot

CROW richtlijnen, de regels van de Nationale Bewegwijzeringsdienst, kleur, tekst, vorm... het is nog niet eenvoudig om bewegwijzering te ontwikkelen die overeind blijft. Onze regio heeft zich daar niet door laten weerhouden. Bureau Mijksenaar ontwikkelde twee concepten. Die zijn eerst in een fietssimulator en toen in de praktijk getest op een 650 meter lang testtraject in Tilburg. Uit het artikel in Fietsverkeer: 'Omdat de nieuwe borden nogal wat opzien baarden, werd de zaak aangekaart binnen het Platform Bewegwijzering en daar is besloten de Brabantse proef als ‘pilot’ te bestempelen.'

Lees het artikel uit Fietsverkeer 42 >