Op zaterdag 26 mei vond er een regionale radendag plaats, speciaal voor alle (nieuwe) raadsleden in Regio Hart van Brabant. Een van de onderwerpen op de agenda was het regionale beleid voor jeugdhulp.

Voor veel nieuwe raadsleden was dit een eerste kennismaking met Regio Hart van Brabant, een samenwerkingsverband van negen gemeenten. De dag stond in het teken van ontmoeting en kennismaking met elkaar en met thema's waarin de gemeenten regionaal samenwerken. Het regionale beleid voor jeugdhulp is vastgelegd in de Koers Samen met de Jeugd. Om de Koers verder toe te lichten was er een informatiemarkt waar raadsleden op een laagdrempelige, informele en actieve manier konden kennismaken met diverse initiatieven en professionals die bijdragen aan de regionale Koers Samen met de Jeugd.

De reacties waren positief! Zo geven diverse deelnemers van de spots aan goede gesprekken te hebben gevoerd, met name door de ongedwongen setting. Met concrete voorbeelden werd goed zichtbaar gemaakt hoe de visie van de Koers gerealiseerd wordt. Bij sommige spots zijn meteen al eerste afspraken gemaakt om te bespreken hoe zij kunnen helpen. Ook raadsleden waren erg te spreken over deze opzet. Enkele reacties:

  • "Leuke opzet, interactief."
  • "Het spreken van een ervaringsdeskundige was heel bijzonder."
  • "Goed voor een eerste indruk. Met name voor nieuwe raadsleden."
  • "Fijner om zo te worden geïnformeerd dan wanneer je in een zaal zit."

Meer over de regionale Koers Samen met de Jeugd: www.zorginregiohartvanbrabant.nl.