jeugdzorg

"Laten we een bouwmarkt organiseren, waarin we aan de slag gaan met de bouwstenen van de Koers Samen met de Jeugd." Dat was begin van dit jaar het idee van een aantal ambassadeurs om invulling te geven aan de Koers. Op 17 april 2018 was het dan zover: de bouwmarkt Samen met de Jeugd. Een markt om mede-ambassadeurs te ontmoeten én om concreet aan de bouwstenen van de koers te werken.

De bouwmarkt werd georganiseerd door en voor de ambassadeurs van de koers en iedereen die Samen met de Jeugd het verschil wil maken. Maike Kooijmans – lector opvoeden van de toekomst bij Fontys Hogeschool Pedagogiek – trapte af met een verhaal over hoe je talentgericht kunt werken en de talenten van kinderen en jongeren centraal kunt stellen. In de bouwsessies die daarop volgden werd er gewerkt aan een nieuw plan voor het Family Justice Center (bouwsteen veiligheid voorop), werd de opbrengst en ervaringen van het traineeprogramma Jeugdprofessionals van SJS/Fontys gedeeld (bouwsteen in verbinding werken) en werden er, aan de hand van verhalen van ervaringsdeskundigen, stappen gezet om te kijken naar de talenten van kinderen (bouwsteen het kind écht zien).

Mooi om voorafgaand en tijdens de bouwmarkt te ervaren hoe iedereen zijn steentje wil bijdragen en om te zien hoe er in de praktijk al aan de bouwstenen wordt gewerkt! Gedurende de bouwmarkt was er ook volop ruimte voor ontmoeting en werden er nieuwe contacten gelegd. In ontmoeting maak je immers het verschil!

De negen gemeenten in de regio Hart van Brabant werken samen aan een beter jeugdstelsel. Van visie tot inkoop tot uitvoering. Meer informatie hierover vind je op deze pagina van Zorginregiohartvanbrabant.nl.

De vijf bouwstenen van de Koers:

  • het kind écht zien
  • in verbinding werken
  • aandacht
  • erbij zijn
  • veiligheid voorop