Door deel te nemen aan het onderzoek naar woonwensen, helpt u uw gemeente bij het maken van keuzes die uw eigen woonsituatie aangaan.

Eind februari heeft een deel van de inwoners van onze regio een uitnodiging voor een bewonersonderzoek naar woonwensen ontvangen. In het onderzoek worden vragen gesteld over de huidige woonsituatie, hoe het wonen in de gemeente wordt ervaren, eventuele verhuisplannen en wat de woonwensen zijn. Onze gemeenten gebruiken de resultaten uit het onderzoek bijvoorbeeld bij het opstellen van een Woonvisie, het maken van nieuwe woningbouwafspraken en het beoordelen van toekomstige woningbouwprojecten.

55.000 Huishoudens

Onderzoeksbureau SpringCo voert het onderzoek uit in opdracht van Regio Hart van Brabant via internet (online) of schriftelijk (geen huisbezoek). Regio Hart van Brabant omvat de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand en Heusden. In deze regio zijn ruim 55.000 huishouden aangeschreven via de post, die willekeurig uit de adresbestanden van de gemeenten zijn geselecteerd.

Heeft u van uw gemeente een uitnodiging voor een woonwensenonderzoek ontvangen, maar dat nog niet ingevuld? Dan nodigen we u van harte uit dat alsnog te doen. We kunnen uw inzichten goed gebruiken!