De Koers ‘Samen met de Jeugd’ is in november en december 2017 door de 9 gemeenteraden van Regio Hart van Brabant vastgesteld. Het bijhorende uitvoeringsprogramma is nu in de maak.

Het is een ambitieuze koers, gemaakt door jongeren, ouders, professionals, bestuurders en raadsleden. Met als belangrijkste ambitie dat we denken en handelen vanuit de leefwereld van kinderen, jongeren en hun ouders. Bij alles wat we doen, stellen we onszelf de vraag ‘wordt het kind hier gelukkiger van?’ De koers inspireert en verbindt, maar roept ook de vragen op: ‘Hoe gaan we hier concreet invulling aan geven en hoe gaan we monitoren of we de juiste dingen doen?'

Uitvoeringsprogramma

Met deze vragen zijn we nu druk aan de slag. We werken toe naar een Uitvoeringsprogramma Samen met de Jeugd. Hierin komt te staan wat we  gaan doen om onze ambities te bereiken. Ook bevat het een voorstel hoe we gaan monitoren of we op de goede weg zitten. Dit Uitvoeringsprogramma maken we, net als de Koers, samen met jongeren, ouders en professionals. Meer dan 250 betrokkenen hebben tijdens verschillende bijeenkomsten al input geleverd. Adviesvangers Oussama en Ramatu hebben een vlog tijdens een van deze bijeenkomsten gemaakt. Tijdens de bijeenkomsten konden betrokkenen zich melden als ambassadeur om samen met elkaar de komende jaren het verschil te maken. Met deze (meer dan 50) ambassadeurs bouwen we in 2018 verder aan het Uitvoeringsprogramma Samen met de Jeugd.