Een flinke delegatie van de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur & Milieu en Binnenlandse zaken bezocht Regio Hart van Brabant op 23 augustus.

Regio Hart van Brabant ging het afgelopen jaar als 1 van de 5 pilotsregio's aan de slag met het ontwikkelen van een Regionale Energiestrategie. Deze strategie richt zich op het realiseren van een energieneutrale regio in 2050. Onze regio deed dit op basis van de Green Deal Regionale Energiestrategieën die in mei 2016 ondertekend werd door het Rijk, de koepels (VNG, IPO en UvW) en de pilotregio's.

Concrete projecten
Tijdens het werkbezoek kregen onze bezoekers te horen wat Regio Hart van Brabant het afgelopen jaar ondernam en hoe wij tot een energieneutrale regio in 2050 gaan komen. Een aantal samenwerkingspartners kwam aan het woord om te vertellen over concrete projecten in de regio: Warmtenet Waalwijk Noord en Heusden, het Zonnepark in Loon op Zand, Windpark Spinder en de Energiefabriek. Duidelijk is dat de energietransitie grote impact gaat hebben op onze samenleving en economische kansen oplevert. De sterke samenwerking tussen alle betrokken partijen draagt bij aan ons succes. Afsluitend nam de delegatie een kijkje op de beoogde locatie voor windpark de Spinder. Al met al een mooie middag.

Meer weten?
Meer weten over de Regionale Energiestrategie of een reactie daarop geven? Klik hier >