Nieuwe huisstijl en website

16 maart 2022

Regio Hart van Brabant krijgt een vernieuwde, frisse huisstijl en een nieuwe website. Het logo is de meest zichtbare uitwerking van onze aangepaste huisstijl.

De grenzen van onze regio veranderen. Na de gemeentelijke herindeling aan de oostgrens en de toetreding van Alphen-Chaam en Baarle-Nassau klopte dus ook het embleem in ons oude logo niet meer. En er waren meer redenen om onze huisstijl tegen het licht te houden: het lettertype was niet altijd goed leesbaar en bovendien niet handig te gebruiken, doordat het niet op alle computers geïnstalleerd was.

Behouden wat goed is, verbeteren waar nodig

Niet alles in de huisstijl is omgegooid. Bij de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl zijn we uitgegaan van wat wel werkt en herkenbaar is. Daarom zijn de kleuren roze en blauw behouden. Aanscherping hebben we gevonden in het direct zichtbaar maken van wat Regio Hart van Brabant is: een samenwerking van gemeenten. Daarbij is een variant van het logo gemaakt voor als Regio Hart van Brabant niet de hoofdafzender van een boodschap is, maar als één van onze gemeenten dat is, of een samenwerkingspartner. Zo kunnen we onze rol en toegevoegde waarde beter positioneren in het netwerk.

Samen met…

Het nieuwe logo en de aangepaste huisstijl zijn niet in isolement tot stand gekomen. Deze lijn is opgezet samen met collega’s van het programmabureau, communicatieprofessionals van diverse gemeenten en van Midpoint Brabant. Vervolgens is het getoetst bij onze burgemeesters, gemeentesecretarissen en intern coördinatoren. En daarna weer aangescherpt. De basis staat nu. Die gaan we komende periode verder uitwerken.

Uitrol van de huisstijl

De nieuwe huisstijl is niet doorgevoerd met één druk op de knop. Er is geen sprake van een groots omslagmoment. Komende periode is een overgangsperiode. Geleidelijk aan passen we de nieuwe huisstijl op steeds meer plekken toe. Dus: je gaat het nieuwe logo op steeds meer plekken zien terwijl het oude logo verder naar de achtergrond verdwijnt.

Nieuwe website

De volgende stap is de ontwikkeling van een nieuwe website. Onze huidige site voldoet al enige tijd niet meer aan onze wensen en diverse (wettelijke) eisen. We gaan van de grond af aan een nieuwe maken. Die stelt ons beter in staat om raadsleden, burgemeesters, wethouders en ambtenaren in onze regio te bedienen. En ook dat doen we samen. Er is een kleine projectgroep (communicatieadviseur en webbeheerder programmabureau Regio Hart van Brabant), bijgestaan door een stevige klankbordgroep met afvaardiging uit verschillende van onze gemeenten met diverse expertises:

  • een webspecialist van de gemeente Tilburg;
  • een beleidsadviseur (intern coördinator) van de gemeente Oisterwijk;
  • een raadsadviseur van de gemeente Heusden;
  • diverse communicatieprofessionals uit Tilburg en Goirle en van Midpoint Brabant;
  • een programmacoördinator en managementondersteuner vanuit het programmabureau.

Desgewenst groeit deze groep met afvaardiging uit de regionale adviescommissie, wanneer de leden hiervan bekend zijn.

Meer informatie

Meer weten over deze nieuwe huisstijl en de uitrol ervan? Of over de ontwikkeling van de nieuwe website? Dan kun je terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 1841 5187, communicatieadviseur Regio Hart van Brabant.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.