Aanbesteding Wmo gestart

16 januari 2022

We zijn weer een stap verder in ons inkooptraject voor het sociaal domein: de aanbesteding voor de Wmo is vrijdag 14 januari van start gegaan.

In Regio Hart van Brabant werken we aan een nieuwe, integrale inkoopstrategie voor het sociaal domein. Die is gericht op samenhang tussen jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning en participatie. We willen, samen met onze zorgaanbieders, het aanbod nog beter op elkaar afstemmen. Een andere manier van inkopen moet bijdragen aan een samenhangend en toegankelijk aanbod dat betaalbaar is.

Twee inkoopsporen

De nieuwe manier van inkopen startte in oktober vorig jaar met de aanbesteding jeugdhulp. Op vrijdag 14 januari is de aanbesteding Wmo gestart. Deze inkoop bestaat uit twee inkoopsporen: Wmo begeleiding en Wmo beschermd wonen. Wmo begeleiding is gesplitst in vier gebieden. De gemeenten contracteren één contractpartner voor het inkoopspoor Wmo beschermd wonen. Voor Wmo begeleiding contracteren de gemeenten één contractpartner per gebied.

Planning

De aanbestedingsdocumenten zijn geplaatst op Tenderned >, het aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid. Nadat zorgbieders zich hebben ingeschreven, volgen de selectiefase, de dialoogfase en ten slotte de gunningsfase. De globale planning is: uitvoering aanbesteding januari 2022 - oktober 2022; contractering per 1 januari 2023.

Informatie

Stel (inhoudelijke en algemene) vragen via een e-mailbericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.