• Home
  • Nieuws
  • Gilze en AZC Gilze blijven bereikbaar met OV in weekeinden

Gilze en AZC Gilze blijven bereikbaar met OV in weekeinden

03 januari 2022

Goed nieuws voor de inwoners van Gilze en het AZC Gilze: er blijft in de weekeinden een bus rijden tussen Rijen, Gilze en het AZC Gilze.

De provincie Noord-Brabant, Regio Hart van Brabant, de gemeente Gilze en Rijen en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben de handen ineen geslagen om buslijn 130 AZC-Gilze-Rijen in het weekeinde in stand te houden. Dat is mogelijk dankzij een gezamenlijke financiële inspanning.

Weerstand tegen opheffing

Vanwege de noodzakelijke ingrepen in de dienstregelingen in Brabant als gevolg van de Covid-pandemie, wilde Arriva de weinig gebruikte lijn 130 (Rijen - Gilze - AZC) tijdens het weekeinde opheffen. Daar was veel weerstand tegen vanuit de lokale politiek en de inwoners. Dat leidde onder meer tot het indienen van een ruim ondertekende petitie bij de provincie.

Dagdekking

De provincie, regio, gemeente en het COA hebben daarop de handen ineengeslagen: ze springen financieel bij om lijn 130 in de weekeinden te kunnen handhaven. Weliswaar met minder ritten, maar met nog steeds een dagdekking die goed aansluit op het gebruik. Deze oplossing - waarvan de kosten onderling verdeeld worden tussen de 4 - geldt vooralsnog voor 2 jaar. De inwoners van Gilze en het AZC Gilze zijn nu aan zet om veel (meer) gebruik te maken van deze lijn in de weekeinden, zodat die ook zonder financiële hulp weer rendabel wordt. 


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.