Regionale Kinderrechtentour 2021

01 december 2021

Om het recht op participatie regionaal onder de aandacht te brengen, vieren we sinds 2015 jaarlijks rond 20 november de Dag van de Rechten van het Kind. Ook dit jaar vierden we dit vanuit het Innovatienetwerk Jeugd | Jeugdparticipatie – Samen met de Jeugd en Fontys Hogeschool Pedagogiek met de regionale Kinderrechtentour.

Drie dagen lang zetten we bij drie Hart van Brabant-gemeenten de Wereld op z’n Kop. In Dongen, Tilburg en Goirle gingen in totaal 48 kinderen (10-12 jaar), jongerenwerkers/docenten, beleidsmakers en wethouders/burgemeesters met elkaar in gesprek. De volwassenen werden uitgedaagd om van kinderen zelf te horen wat zij nodig hebben om gezond, gelukkig en veilig op te kunnen groeien. En dat was fantastisch!

Meer over de Kinderrechtentour lees je hier >

Eventuele hervatting

Helaas zijn de coronamaatregelen kort na de start van de Kinderrechtentour aangescherpt. Daarop is besloten om de Kinderrechtentour voor het najaar 2021 (in de gemeenten Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand & Waalwijk) verder te annuleren. De intentie is om begin januari 2022 te kijken of er mogelijkheden zijn voor een eventuele hervatting.

Momenteel is de aftermovie in de maak, worden de foto’s verzameld en analyseert het lectoraat Opvoeden voor de Toekomst van Fontys Hogeschool Pedagogiek alle opgehaalde data. De opbrengsten van de Kinderrechtentour staan begin 2022 op www.samenmetdejeugd.nl >


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.