• Home
  • Nieuws
  • Succesvolle reeks webinars samenwerking zorgdomein en sociaal domein

Succesvolle reeks webinars samenwerking zorgdomein en sociaal domein

03 december 2021

Tussen de 75 en 100 (terug)kijkers per keer en gemiddeld een rapportcijfer 8: de drie webinars over samenwerking tussen het zorgdomein en sociaal domein in onze regio waren een groot succes. En voor herhaling vatbaar.

Om de regionale, goede voorbeelden rondom de samenwerking tussen het zorgdomein en het sociaal domein zichtbaar te maken in de regio, hielden de Hart van Brabant-gemeenten en het Zorgnetwerk Midden-Brabant de afgelopen maanden drie webinars. Uit de evaluatie bleken er, naast het rapportcijfer 8, ook leerpunten over wat wel werkte en wat niet werkte. Zo kon de organisatie elke webinar weer verbeteren. Door dit succes én het feit dat er nog veel te delen is, komen er in 2022 vergelijkbare webinars. De eerste reeks tot de zomervakantie is inmiddels al gepland: 10 februari, 24 maart, 12 mei en 30 juni.

Thema’s tijdens de webinars

Elk webinar had een eigen thema waar de goede voorbeelden op aansloten. De eerste editie ging over ‘succesfactoren en randvoorwaarden voor een goede samenwerking’. Tijdens het tweede webinar was er uitleg over welke hulpvragen bij het sociaal domein en welke hulpvragen bij het zorgdomein horen. Ook gingen de sprekers in op het proces van beantwoording van deze vragen en zijn een aantal concrete initiatieven toegelicht waar je terecht kunt met welke vraag. Denk daarbij aan de Meedenkers, het AdviesPunt van ContourdeTwern en T-Helpt. Het derde webinar had als thema ‘positieve gezondheid’. Stephan Hermsen lichtte toe hoe het model je helpt om integraal naar gezondheid te kijken. Vervolgens toonden 2 voorbeelden uit de regio (de Mentale Gezondheidscentra en Community Care Dongen) aan wat het oplevert als je door deze ‘bril’ kijkt. Niet de hulpvraag staat centraal, maar de mens als totaal. Anders kijken resulteerde regelmatig in het soort ondersteuning die je niet 1-2-3 zou verwachten: ondersteuning die veel meer aansluit bij de daadwerkelijke behoefte.

Terugkijken

  • Wil je op de verzendlijst komen voor de uitnodiging voor de komende reeks webinars? Meld je hier aan >
  • Heb je de webinars gemist en/of wil je ze gewoon nog een keertje terugzien? Klik hier >

© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.