• Home
  • Nieuws
  • De Jeugdwelzijnsraad denkt met je mee

De Jeugdwelzijnsraad denkt met je mee

Wil jij jongerenadvies over projecten en beleidsontwikkelingen? Klop dan eens aan bij de Jeugdwelzijnsraad (JWR). Dit regionale panel met jongeren met ervaringskennis tussen de 16 en 27 jaar helpt je graag!

De Jeugdwelzijnsraad geeft gevraagd en ongevraagd advies op actuele onderwerpen die spelen in de beleidsontwikkeling rondom jeugd(hulp). Met deze 19 actieve jongeren zet de raad eigen ervaringen uit de jeugdhulp in om anderen te helpen.

Bijdrage aan betere jeugdhulp

Sinds de start van het regionaal Uitvoeringsprogramma Samen met de Jeugd (2019) willen we jongeren meer betrekken bij de beleidsontwikkelingen. Sinds juni 2019 doet het Innovatienetwerk Jeugd | Jongerenparticipatie – Samen met de Jeugd, dat via de Jeugdwelzijnsraad (JWR). Deze raad komt maandelijks bij elkaar en inmiddels zijn er al 33 bijeenkomsten georganiseerd. Met jongeren en jeugd(hulp)professionals, beleidsmakers en/of wethouders. Zij praten over verschillende thema’s, zoals: wachttijden, samenwerking onderwijs en jeugdhulp, scheidingen, bestaanszekerheid, gezondheid, EHealth, inkoopstrategie, voortijdig schoolverlaten, 18 jaar worden, effecten van de coronatijd, eenzaamheid en ga zo maar door. De Jeugdwelzijnsraad heeft zo inmiddels al een ontzettend belangrijke rol en bijdrage geleverd aan betere jeugdhulp in Regio Hart van Brabant. En dat blijft ze doen!

Info en contact

Meer lezen en de output uit de verschillende bijeenkomsten zien? Kijk dan op de site van samen met de jeugd >
Wil jij jongerenadvies over jouw projecten en beleidsontwikkelingen? Laat de Jeugdwelzijnsraad meedenken. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.