• Home
  • Nieuws
  • Regiogemeenten bekijken mogelijkheden voor opvang vluchtelingen

Regiogemeenten bekijken mogelijkheden voor opvang vluchtelingen

De gemeenten in de regio kijken elk voor zich naar de opvangmogelijkheden van vluchtelingen uit Afghanisan. Eén ding staat volgens Hans Janssen, burgemeester van Oisterwijk, als een paal boven water: "Geen tenten en sporthallen meer."

Zes jaar geleden riep de provincie ook de hulp in van alle Brabantse gemeenten voor de opvang van vluchtelingen, toen uit Syrië. Nu komt er een stroom uit Afghanistan onze kant op. In formele zin is deze mensen opvangen niet een taak binnen de gemeenschappelijke regeling van Regio Hart van Brabant. "Ik ben blij om te zien hoe de platformfunctie van de regio hier goed uitpakt om snel met elkaar tot overeenstemming te komen", reageert Frank van Mil, programmadirecteur Regio Hart van Brabant.

Spreekbuis

Ook nu is Janssen de spreekbuis namens onze regio. Hij zegt tegen het Brabants Dagblad: "Brabanders zijn hartelijke mensen, maar de combinatie van teveel nieuwkomers en te weinig vrijwilligers op één plek zou funest zijn voor het draagvlak." Hij houdt nog even voor zich wat het aanbod van de negen gemeenten wordt om niemand te willen confronteren met plannen die misschien helemaal niet doorgaan. Lees het volledige artikel in het Brabants Dagblad >

 


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.