• Home
  • Nieuws
  • 'Ik zie jou' thema week tegen Kindermishandeling

'Ik zie jou' thema week tegen Kindermishandeling

Ik zie jou bij de dokter. Ik zie jou op school. Ik blijf jou zien... in onze regio is 'Ik zie jou' het thema tijdens de landelijke week tegen Kindermishandeling. Die is van 15 tot en met 21 november.

De Regionale Taskforce Kindermishandeling houdt tijdens deze week, samen met partners en voor verschillende doelgroepen, diverse activiteiten in onze regio. Om aandacht te vragen voor kindermishandeling, en vooral voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Ik zie jou

Het thema in onze regio is 'Ik zie jou'. Want alle kinderen hebben er recht op om gezien en gehoord te worden. Zeker als ze opgroeien in een onveilige thuissituatie. Jongeren en volwassenen die mishandeld zijn, vertellen dat er mensen in hun omgeving moeten zijn geweest die iets gehoord of gezien hebben. Maar dat niemand of alleen een enkeling er iets van heeft gezegd of er iets aan heeft gedaan, en dat ze daar, naast de andere gevolgen van de mishandeling, last van hebben. Zie jij echt hoe het gaat met kinderen in jouw omgeving? Zeggen wat je ziet mag en helpt. Erover praten met ouders en kinderen is al een vorm van helpen.

Kom in actie

De vraag is dus: kijk je weg om kom je in actie? De taskforce is al druk bezig met de voorbereidingen en roept anderen op om ook activititeiten te organiseren. Al mee bezig? Laat dat de taskforce weten. Vul dit formulier > in en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan wordt het opgenomen in de activiteteitenkalender op www.zorgomeenkind.nl/week >


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring