• Home
  • Nieuws
  • Nomineer voor de Hart voor een kind award

Nomineer voor de Hart voor een kind award

Ken jij mensen of organisaties die vrijwillig goede dingen doen voor kinderen? Nomineer ze voor de Hart voor een kind award. Dat kan tot 1 november.

De Hart voor een kind award is een initiatief van de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant. Met deze award willen de partners van de Taskforce aandacht vragen voor de rechten van ieder kind om gezond en veilig op te groeien.

Initiatieven van groot tot klein

Er is een award voor een organisatie, een persoon van 18+ en een kind. Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die spelactiviteiten organiseert voor kinderen die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. Of een kind dat voor een ziek klasgenootje bezoek en aandacht regelt.

Wie nomineer jij?

Iedereen kan tot 1 november een persoon of organisatie nomineren. Je mag ook jezelf of jouw organisatie nomineren. Wel moeten de organisaties en personen actief zijn in de regio Hart van Brabant (de gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) en er wonen of gevestigd zijn. Een selectie van de genomineerden vertelt tijdens de uitreiking over hun initiatief. De jury bepaalt vervolgens wie de drie awards winnen. De uitreiking is op 20 november, dat is de internationale kinderrechtendag. Bij de award ontvangt de winnende organisatie 2500 euro; de winnende persoon krijgt 750 euro. De geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen. Het winnende kind mag een hartenwens doen om andere kinderen te helpen.

Meer informatie en nomineren: www.zorgenomeenkind.nl/award >


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.