• Home
  • Nieuws
  • Bijeenkomst over ervaringsdeskundigheid

Bijeenkomst over ervaringsdeskundigheid

Hoe komen we tot betere en efficiëntere zorg bij huiselijk geweld en kindermishandeling? Die vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst die het Centrum huiselijk geweld en kindermishandeling houdt op woensdag 25 augustus. Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, professionals en ervaringsdeskundigen. De insteek is leren van ervaringen.

Deelnemers aan deze bijeenkomst, die digitaal is maar indien mogelijk bij Sterk Huis in Goirle, krijgen alles te horen over de huidige ontwikkelingen rondom ervaringsdeskundigheid. We wisselen ideeën en inzichten uit om tot uitgangspunten te komen voor de inzet van ervaringsdeskundigheid in Regio Hart van Brabant. Samen komen we verder als het gaat om wat er nodig is om ervaringsdeskundigheid binnen de organisaties in te zetten. Zo kunnen we onder meer de effectiviteit van aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling optimaliseren. Wethouder Rolph Dols (Tilburg) sluit de bijeenkomst af. Interesse? Meld je voor 20 augustus aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De inleiding wordt gegeven door dr. Alie Weerman, lector GGZ en Samenleving aan de Hogeschool Windesheim. In 2106 promoveerde zij cum laude aan de Vrije Universiteit Amsterdam met het proefschrift Ervaringsdeskundige zorg- en dienstverleners. Stigma, verslaving en existentiële transformatie. Zij heeft recent onderzoek gedaan naar ervaringsdeskundigheid bij huiselijk geweld en kindermishandeling.

Programma

  • 15.30-15.35 uur:  opening en toelichting van het programma
  • 15.35-15.50 uur: inleiding over de ontwikkelingen en mogelijkheden van de inzet van ervaringsdeskundigen
  • 15.50-16.10 uur: aan de hand van een aantal stellingen uitwisselen van inzichten en ideeën over de inzet van ervaringsdeskundigheid
  • 16.10-16.30 uur: komen tot de uitgangspunten voor de inzet van ervaringsdeskundigen bij de organisaties.
  • 16.30-17.00 uur: wat is er nodig om ervaringsdeskundigheid binnen de organisaties in te zetten en daarmee de effectiviteit van aanpak huiselijk geweld en kinder-mishandeling te optimaliseren?

© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring