• Home
  • Nieuws
  • Bezoek het webinar taakgericht werken

Bezoek het webinar taakgericht werken

Er is op woensdag 14 juli een webinar met als thema taakgericht werken. Dit webinar is bedoeld voor gemeenten en aanbieders die zich een beeld willen vormen van wat taakgericht werken in de praktijk betekent; welke stappen je als gemeente kunt zetten om dat in te richten en wat de aandachtspunten voor aanbieders in deze stappen zijn.

We werken in Regio Hart van Brabant aan een nieuwe, integrale inkoopstrategie voor het sociaal domein. Die inkoopstrategie is gericht op samenhang tussen jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en participatie. We willen het aanbod nog beter op elkaar afstemmen. Ook willen we de kosten beheersen en daarmee de enorme extra uitgaven voor zorg terugdringen. Dat doen we graag samen met onze zorgaanbieders. Tijdens dit webinar gaan we in op de taakgerichte uitvoeringsvariant. Cindy de Koning begeleidt deze bijeenkomst, die om 9.45 uur begint en duurt tot 11.45 uur.

Aanmelden webinar
Je kunt deelnemen aan het webinar door je uiterlijk maandag 12 juli via dit online aanmeldformulier > aan te melden. Er is de mogelijkheid om tijdens het webinar vragen te stellen. Na afloop komen de presentaties op deze website. Voor aanbieders is er achteraf een open inloop om na te praten over het webinar en voor specifieke vragen over de inkoop sociaal domein in regio Hart van Brabant. Aanbieders kunnen zich voor deze inloop aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Taakgerichte inkoop
De taakgerichte variant onderscheidt zich van de input- en outputgerichte inkoop doordat bij deze variant bekostiging van zorg en verantwoording over de geleverde zorg niet op cliëntniveau plaatsvindt. Er wordt een taak toegekend voor een vast budget, gericht op een specifieke (deel)populatie of opdracht. Daarbij krijgt/krijgen de gecontracteerde aanbieder(s) de ruimte om de invulling van de taak samen met de cliënt in te vullen. Er ontstaat daardoor meer ruimte voor professionele handelingsvrijheid en maatwerk. Deze kenmerken maken dat de taakgerichte uitvoeringsvariant op papier goede uitgangspunten biedt om belangrijke transformatiedoelen te realiseren. Denk aan het beter afstemmen van zorg op de behoefte van de cliënt, waarin elke euro effectief wordt ingezet. Daarnaast biedt taakgericht mogelijkheden voor administratief luw werken. De taakgerichte uitvoeringsvariant mag daarom op meer aandacht rekenen.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring