• Home
  • Nieuws
  • Volksvertegenwoordigers besluiten over de REKS 1.0

Volksvertegenwoordigers besluiten over de REKS 1.0

De Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS 1.0) is op 4 maart 2021 gepresenteerd en op regioniveau vastgesteld. Tot 1 juli nemen de afzonderlijke gemeenten, waterschappen en provincie een besluit over de plannen in de REKS.

Inmiddels hebben bestuurders van alle gemeenten ingestemd met het REKS-bod 1.0. Dat geldt ook voor de raden van de gemeenten Dongen >Gilze en Rijen >Goirle >, Heusden >, Oisterwijk >, Loon op Zand >, Hilvarenbeek > en Tilburg >

Uitvoering van de REKS
Tegelijkertijd worden de voorbereidingen getroffen voor de volgende fase van de REKS, de uitvoering. Daarbij kijkt de regio naar een ‘regionaal ontwikkelbedrijf’. Daarmee kunnen we lokale participatie van inwoners en ondernemers borgen en de opbrengsten van de overstap op duurzame energie gebruiken voor een fijne woon-, werk en leefomgeving in Hart van Brabant.

Meer over de REKS
Wil je in één oogopslag kunnen zien wat er in de REKS 1.0 staat? Lees dan de publieksversie >, of bekijk de infographic > of de animatie > van het bod. Daarmee ben je op de hoogte van de belangrijkste onderwerpen en plannen uit de REKS. De volledige REKS en alle bijlagen vind je ook op de website: regio-hartvanbrabant.nl/REKS.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring