• Home
  • Nieuws
  • Gezocht: implementatiemanager Talent

Gezocht: implementatiemanager Talent

Midpoint Brabant heeft een tijdelijke vacature voor een implementatiemanager Talent voor Klimaatadaptie, Energietransitie en Circulaire economie. Het gaat om een functie van 8 maanden voor 12 tot 16 uur per week. Reageren kan tot vrijdag 18 juni 11 uur.

Realiseren van het landelijke Klimaatakkoord is een grote uitdaging waar we allemaal voor staan. Voor Midden-Brabant hebben Regio Hart van Brabant (de 11 gemeenten in de arbeidsmarktregio) en Midpoint Brabant (regionaal economisch verband van ondernemingen, onderwijs en overheden) daarom een ambitieuze Regionale Energie- en Klimaatstrategie ontwikkeld (REKS). Om de lange termijn doelen te realiseren is veel menskracht nodig, variërend van het ontwerpen, maken en bedienen van machines tot het plaatsen van de producten. Ook vraagt het om andere competenties en aangepaste opleidingen. Menselijke kapitaal is één van de kritische succesfactoren. Zeker ook omdat Midden-Brabant voor het realiseren van deze ambitie tot 2030 zo’n 2400 tot 2800 extra arbeidskrachten nodig heeft.

Onderzoek gedaan
Om te weten wat de impact van Klimaatadaptie, Energietransitie en Circulaire economie (KEC) op human capital in Midden Brabant zal zijn, heeft Midpoint Brabant in opdracht van Regio Hart van Brabant onderzoek laten doen naar hoe de vraag naar werk zich kwalitatief en kwantitatief ontwikkelt, welke maatregelen en investeringen nodig zijn en wat dat vraagt van de stakeholders. Op basis hiervan hebben bedrijven, kennisinstellingen, gemeenten en Midpoint Brabant een Human Capital Agenda (HCA KEC) opgesteld met de kernopgaven voor in de toekomst: verhogen instroom- en zij-instroom, bevorderen intersectorale mobiliteit, stimuleren Leven Lang Ontwikkelen en werken aan innovaties. Voor de uitvoering van deze opgaven, die vertaald is naar 12 actielijnen, zoeken wij voor een periode van 8 maanden een Implementatiemanager Talent voor Klimaatadaptatie, Energietransitie en Circulaire Economie.

De werkzaamheden
De implementatiemanager zorgt voor de verdere ontwikkeling en uitwerking van de twaalf actielijnen van de HCA KEC. Dit doe je in nauwe samenwerking met diverse ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheden. We zoeken een energieke en sterke persoonlijkheid met goede netwerkvaardigheden, sterk in het leggen van contacten en verbindingen. Je overziet snel het speelveld van stakeholders en hebt een groot begrip voor de verschillende belangen en snelheden. Je neemt initiatief, werkt projectmatig en schakelt gemakkelijk over op ander gedrag of een andere mogelijke oplossing. Je wilt graag de wereld een beetje mee helpen verbeteren. Het is een pré als je aantoonbare affiniteit en ervaring hebt met de regionale arbeidsmarktproblematiek of zelfs met het thema KEC. Maar ook als dat niet zo is en deze functie triggert je, lezen we graag waarom jij vanwege je trackrecord, frisse blik of welke gave dan ook geschikt denkt te zijn voor deze boeiende functie.

Reageren en procedure
Vooralsnog gaat het om 12-16 uur per week in een periode van 8 maanden voor het implementeren en op gang brengen van de actielijnen. De invulling kan op detacheringsbasis, inhuur, collegiale inleen of andere variant (graag jouw voorkeur aangeven in je brief, evenals jouw uurtarief). Bureaus mogen maximaal één kandidaat voordragen. Je kunt per e-mail reageren tot vrijdag 18 juni 11.00 uur door jouw korte motivatiebrief en CV te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De selectie (van brieven en CV) gebeurt door Martyntje Brink, programmamanager Human Capital Midpoint Brabant, en door Roy Willems, strateeg Economie & Arbeidsmarkt gemeente Tilburg. Uiteindelijk ontvangen maximaal 6 kandidaten op dinsdag 22 juni 2021 per e-mail een uitnodiging voor een digitaal sollicitatiegesprek. Deze gesprekken duren maximaal 45 minuten en vinden plaats op maandag 28 juni 2021 tussen 9 en 12 uur en vrijdag 25 juni tussen 9 en 12 uur.

Meer informatie

  • Mocht je meer informatie willen over de functie, stel je vraag dan telefonisch in week 24 aan Martyntje (06 381 949 13) of in week 25 aan Roy (06 1547 95 74).
  • Vraag de HCA KEC op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Klik hier voor meer informatie over de REKS >

© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring