• Home
  • Nieuws
  • 1000 Leerlingen doen toffe techniekopdrachten

1000 Leerlingen doen toffe techniekopdrachten

Meer dan 1000 leerlingen in het voortgezet onderwijs in Tilburg e.o. doen mee aan de Young Talent Tour, een week vol toffe technische challenges.

Zij gaan aan de slag met opdrachten die mogelijk worden gemaakt door de Midbrabantse bedrijven Agristo, Fuijfilm, Bersselaar Constructie, Bosch Transmission Technology, Hoppenbrouwers, Dataplace en de opleiding Fontys ICT, i.s.m. Ontdekstation 013. De Young Talent Tour is onderdeel van de Dutch Technology Week, die plaatsvindt van 31 mei tot en met 5 juni.

Echte doe-activiteit
In ‘normale’ jaren bezochten de leerlingen bedrijven tijdens de Young Talent Tour, dit jaar doen zij de opdrachten op school of thuis. Geen belemmering, zo blijkt, want meer dan 1000 leerlingen uit vmbo, havo en vwo meldden zich aan. Will Loermans, programmamanager bij Ontdekstation 013: “Scholen, docenten en decanen zijn enthousiast om hun leerlingen een echte doe-activiteit aan te kunnen bieden. En wij zijn blij dat, in deze tijd van vooral online lessen, zoveel leerlingen met een technische uitdaging aan de slag kunnen gaan!”

Lees hier meer over de opdrachten >


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring