• Home
  • Nieuws
  • Aly van Berckel maakt kennis met onze regio

Aly van Berckel maakt kennis met onze regio

Ze is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Tilburg, sinds 1 april op haar post: Aly van Berckel. Met ook de regionale samenwerking in het werkpakket, nodigde Regio Hart van Brabant haar uit voor een kennismaking met de regio. “Een warm onthaal”, zo kijkt Van Berckel terug op haar bezoek afgelopen 15 april.

Hoe we de regionale samenwerking vormgeven en het belang ervan stonden centraal tijdens dit kennismakingsprogramma. De collega’s van het programmabureau stelden zich aan haar voor en vertelden kort over de programmalijnen en wat daarbinnen speelt. Ook de ontwikkelingen op het gebied van het governancetraject kwamen ter sprake. Zo kreeg Van Berckel in grote lijnen mee wat er leeft in de regio. En hoe we met elkaar en partners als waterschappen en provincie samenwerken. Ze was erg geïnteresseerd en stelde vragen op basis waarvan er al meteen boeiende gesprekken over inhoud en opgaven ontstonden.

Verkeerd de stad uit
Aly van Berckel (51) studeerde Fiscaal Recht aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. De laatste weken heeft ze door wandelingen, gesprekken en fietstochten de stad beter leren kennen: “Energiek en ambitieus”, zegt ze over Tilburg en de regio. “Ik rij nogal eens ‘verkeerd’ de stad uit, op weg naar huis in Den Haag. Zo kom ik in voor mij onbekende wijken terecht. Als ik vanaf nu elke keer nog een stukje doorrijd, leer ik ook vanzelf de regiogemeenten en de kernen kennen”, grapt ze aan het einde van deze kennismaking.

Thuis in gemeenteland
Van Berckel heeft een lange, ambtelijke loopbaan en is thuis in de gemeente Den Haag. Ze was tot haar aanstelling in Tilburg hoofddirecteur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. En daarvoor onder meer algemeen directeur Douane bij het ministerie van Financiën.

Fotobijschrift: van links (beneden) naar rechts beneden Frank van Mil (vanaf 1 juni 2021 directeur programmabureau Regio Hart van Brabant), Hildegard de Kort (Midpoint Brabant en programmalijn Economie), Willem van Eijk en Neeltje Schoenmakers (programmalijn Mens & Samenleving) en Aly van Berckel (gemeentesecretaris gemeente Tilburg).
 


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring