• Home
  • Nieuws
  • Frank van Mil nieuwe programmadirecteur Regio Hart van Brabant

Frank van Mil nieuwe programmadirecteur Regio Hart van Brabant

Frank van Mil is per 1 juni de programmadirecteur van Regio Hart van Brabant. “Mijn ding? Voortdurend op zoek naar het goede gesprek.” Alvast een korte kennismaking met de opvolger van Miriam Oosterwijk.

Het dagelijks bestuur van Regio Hart van Brabant benoemt met Frank van Mil een programmadirecteur die goed past bij de volgende fase van de regionale samenwerking. Frank: "Het Governancerapport ‘Balanceren, verbinden en schakelen’ geeft een goed beeld van de huidige regionale samenwerking. Ik sta te popelen om samen met mijn collega’s in de praktijk vervolg te geven aan de inzichten en adviezen daaruit. Ik breng een brede blik op hoe de organisatie Regio Hart van Brabant zich verhoudt tot wat er elders gebeurt in de regio. Ik wil werken vanuit wat onze organisatie toevoegt aan de eigen én gezamenlijke ambities van de gemeenten."

Strateeg Ruimte
Frank heeft 20 jaar ervaring op het snijvlak van maatschappij, bestuur, politiek en wetenschap. Sinds 2017 is deze Utrechter thuis in Tilburg als strateeg op de afdeling Ruimte. Daar is hij onder meer betrokken bij de omgevingsagenda Hart van Brabant, het verstedelijkingsakkoord Breda-Tilburg en eerder bij de regiodeal Makes & Moves.

Het gesprek
Hij is dus gewend om te opereren in een complexe, bestuurlijke omgeving: "Ik geniet ervan om ingewikkelde vraagstukken terug te brengen tot een heldere kern die het juiste gesprek mogelijk maakt. Er zijn veel invalshoeken waarop je dat gesprek kunt insteken. Ik vraag me steeds af: Wat is in deze specifieke situatie de beste manier? Daartoe moet je de scherpte durven opzoeken vanuit zelfbewustzijn. Ik ga de komende tijd dus veel luisteren. De regio in: goed om me heen kijken, rondvragen, praten. We spreken elkaar!"

Ga naar Frank’s LinkedIn-profiel > voor alvast een nadere, digitale kennismaking.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring