• Home
  • Nieuws
  • Gezocht: aanjager jongerenparticipatie

Gezocht: aanjager jongerenparticipatie

In deze strategische functie ben jij degene die invulling geeft aan jongerenparticipatie in de regio Hart van Brabant, zodat de mening van kinderen en jongeren wordt gehoord en terug te vinden is in het jeugdbeleid. Ligt jouw passie bij jongeren en het sociaal domein? Lees dan verder voor de volledige vacaturetekst.

Elk kind heeft het recht om gezond, veilig en prettig op te groeien. Om zijn of haar mogelijkheden te onderzoeken, te dromen, talenten te ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven te halen. Dat is de koers van de regio Hart van Brabant van waaruit we werken. Hierbij werken we vanuit de leefwereld van het kind, de jongere en zijn of haar ouders. Niet vanuit regels en procedures. Bij alles wat we doen stellen we ons de vraag 'Wordt het kind hier gelukkiger van?'

De functie
De inbreng en betrokkenheid van jeugdigen en hun ouders/opvoeders is onmisbaar bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid. Onze Hart van Brabantgemeenten (Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) vinden het belangrijk dat er meer geluisterd wordt naar praktijkervaringen van kinderen en jongeren. Het ophalen van verhalen bij jongeren en die delen zijn van groot belang, ze zetten ons aan tot beleid met en voor jongeren.
In deze strategische functie ben jij degene die invulling geeft aan jongerenparticipatie in de regio Hart van Brabant zodat de mening van kinderen en jongeren wordt gehoord en terug te vinden is in het jeugdbeleid. Dit doe je door het initiëren van bijeenkomsten en evenementen mét jongeren. Daarnaast bouw je verder aan het netwerk van betrokken partners bij jeugd en jeugdhulp. Het huidige ontwikkelde aanbod zet je voort en je speelt in op ontwikkelingen lokaal, regionaal of landelijke m.b.t. jongerenparticipatie. In samenwerking met de junior aanjager begeleid en ondersteun je op een creatieve manier de groepsprocessen van jongeren bij de uitvoering van de verschillende activiteiten.

Vacature
De volledige vacature vind je in de bijlage. Reageren kan tot 15 december 2020.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring