• Home
  • Nieuws
  • TechniekGeniek viert techniek in Midden-Brabant

TechniekGeniek viert techniek in Midden-Brabant

Al het moois op het gebied van techniek in Midden-Brabant komt samen op TechniekGeniek. Dit platform maakt jongeren en zij-instromers enthousiast voor een opleiding of een baan in de techniek. Het is mede mogelijk gemaakt door Midpoint Brabant, als onderdeel van de human capital agenda voor onze regio.

Deltaplan Techniek
Vanuit Midpoint Brabant is in het Deltaplan Techniek een bijzondere samenwerking opgezet tussen ondernemers, onderwijspartners, maatschappelijke organisaties en overheid. Samen zetten wij de schouders onder het stimuleren van instroom naar technische opleidingen. Noodzakelijk want het ontbreekt aan voldoende technische vmbo-opleidingen in de regio. Dat betekent een te lage doorstroom naar technische mbo-opleidingen en dito uitstroom naar het werkveld. Waar ondanks de coronacrisis nu en in de toekomst nog een grote vraag is naar technisch georiënteerde beroepskrachten.
TechniekGeniek is een initiatief van het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant en ons regionale Deltaplan Techniek.

Jongeren enthousiasmeren voor techniek
Om die instroom naar technische opleidingen te stimuleren, moeten we jongeren inspireren, enthousiasmeren en techniek laten ervaren. Daar is TechniekGeniek voor in het leven geroepen. We laten zien hoe cool het is om te leren en te werken in de techniek. En hoeveel bijzonders er gaande is in onze eigen regio! We zijn daar waar de verhalen zijn. We zetten 'techniekgenieke' mensen (TechniekGenieën), opleidingen, bedrijven, projecten en activiteiten in de spotlights.

Meer weten?
TechniekGeniek is het label, de website TechniekGeniek.nl is de spil, met heel veel verhalen rondom techniek in Midden-Brabant. Het is het clubhuis voor fans en volgers van techniek in de regio.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bart Coppes, projectleider voor het Deltaplan Techniek bij Midpoint Brabant: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of met Anita de Haas, programmamanager Platform Promotie Techniek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Foto: www.techniekbeeldbank.nl

< Terug naar de nieuwsbrief

oktober 2020

 


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring