De VN Global Goals bestaan vijf jaar! Daarom hijsen alle gemeenten in Midden-Brabant vandaag de speciale Global Goals vlag. Daarnaast worden er per gemeente verschillende duurzame en innoverende activiteiten georganiseerd.

Hart van Brabant eerste Global Goals regio van Nederland
In december vorig jaar werd Hart van Brabant de eerste regio in Nederland waar alle gemeenten zich hebben verbonden aan de VN Global Goals. Passend bij een regio die vanuit haar strategische agenda inzet op duurzame ontwikkeling door gecombineerde groei op economisch, ecologisch en sociaal gebied.

Vijf jaar Global Goals
Vandaag, op 25 september 2020, vindt de tweede editie van de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag plaats. Dit jaar is het evenement nog uitgebreider. In september bestaan de Global Goals 5 jaar en daarom hijsen zoveel mogelijk gemeenten de Global Goals vlag, samen met duurzame bedrijven en ministeries.
Gemeenten in Regio Hart van Brabant hijsen ook de vlag en komen met een eigen programma waarin duurzaamheid en innovatie centraal staat. Bezoek de website per gemeente voor meer informatie.

Gemeenten4GlobalGoals
In 2015 heeft de VN zeventien ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld. Deze Global Goals for Sustainable Development werden unaniem geadopteerd door alle lidstaten en vormen voor de periode tot 2030 een belangrijke gezamenlijke agenda. Alle Global Goals hebben subdoelen die direct of indirect verband houden met het dagelijkse werk van lokale en regionale overheden. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil via haar Gemeenten4GlobalGoals campagne met zoveel mogelijk gemeenten de Global Goals omarmen als internationaal kader voor een duurzame toekomst.

 

Foto: de Global Goals vlag wappert bij het gemeentehuis in Vlijmen (gemeente Heusden)