• Home
  • Nieuws
  • Jeugdwelzijnsraad zoekt jongeren die willen meedenken

Jeugdwelzijnsraad zoekt jongeren die willen meedenken

De regionale Jeugdwelzijnsraad zoekt jongeren die - vanuit hun eigen ervaring met jeugdhulp - willen meedenken. De Jeugdwelzijnsraad (JWR) geeft gevraagd en ongevraagd advies over actuele onderwerpen in de jeugdhulp. Daardoor sluit de ondersteuning beter aan bij wat jongeren nodig hebben.

Eén van de jongeren vertelt het zo: “Ik doe mee aan de Jeugdwelzijnsraad omdat ik het fijn vind om, in een vertrouwde omgeving, mijn gewaardeerde mening te kunnen geven. Omdat ik gehoord word, en nieuwe of bekende dingen hoor. Het zijn belangrijke onderwerpen voor de jeugd; dat zijn het voor mij vroeger ook geweest. Juist daarom is het tof om met een vast hecht groepje bij elkaar te kunnen zitten, wat te eten en te brainstormen.”

Wie kan meedoen?
De Jeugdwelzijnsraad zoekt jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die ervaring hebben met jeugdhulp. En die vanuit hun eigen ervaring willen meedenken om andere jongeren te helpen. Dat gebeurt in een veilige groep. Alle ervaringen en meningen worden anoniem verwerkt in de adviezen van de Jeugdwelzijnsraad. De bijeenkomsten zijn eens in de twee weken, op maandagavond, in de Hall of Fame (dicht bij station Tilburg).

Waarom meedoen?
Jongeren die meedoen aan de Jeugdwelzijnsraad ontmoeten nieuwe mensen. Ze worden serieus genomen en ontwikkelen hun vaardigheden. Ook helpen ze mee om de wereld voor zichzelf en voor anderen beter te maken. Ze krijgen een vergoeding in de vorm van avondeten, een cadeaubon (5 euro per uur) en eventuele reiskosten.

Meer informatie
Check de website en neem contact op met Eva Saeboe, aanjager jongerenparticipatie bij het Innovatienetwerk Jeugd. Eva is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 2577 5998. Ook als iemand een beleidsthema (dat jongeren aangaat) wil inbrengen in de JWR, is Eva de contactpersoon.


© 2016 - 2021 Regio Hart van Brabant - privacyverklaring

Website archiveren

Onze pagina's worden gearchiveerd. Bekijk website archivering.